De plek van de walnotenbomen

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Burgerbelangen wilde de bomen eerder planten op het golfterrein van Amsteldijk, maar dat kon uiteindelijk niet omdat het in strijd was met het bestemmingsplan aldaar.

Als alternatieve locatie kwam de gemeente met de groenstrook tussen de hoek Rembrandtweg/Beneluxbaan en de nieuwe flat aan de Biesbosch 225 op de proppen. Daar worden de dertig bomen 4 april geplant. Inwoners die daar bij willen kunnen zich aanmelden per e-mail via info@burgerbelangen-amstelveen.nl

Linda Roos, oprichter van bbA en ook bedenker van het walnotenbomenplan noemt het een ideale plaats: 'Het publiek kan er dichtbij komen en aan de Beneluxbaan ligt de strook goed in het zicht.'

bbA laat weten zeer tevreden te zijn over de medewerking van de gemeente en met name van wethouder Floor Gordon (D66), die over het groen in Amstelveen gaat.  BbA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan hoopt dat veel Amstelveners in de toekomst 'de vruchten kunnen plukken' en dat 'de walnoten niet te ver van de boom vallen'. 'Alleen samen maken we Amstelveen nog groener,' zegt Monkelbaan.

Lees hier het volledig bericht op de website van bbA


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 15:23

Wind speelt werkzaamheden A9 parten: brugdek Schipholbrug nog niet ingehesen

Amstelveen - In verband met de voorspelde windverwachting is zaterdagmiddag nog altijd niet gestart met het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 bij Schiphol. Dit betekent in elk geval dat de A9 ook zondag 16 juni de hele dag in beide richtingen dicht blijft.   

Sport gisteren 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.