De plek van de walnotenbomen

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Burgerbelangen wilde de bomen eerder planten op het golfterrein van Amsteldijk, maar dat kon uiteindelijk niet omdat het in strijd was met het bestemmingsplan aldaar.

Als alternatieve locatie kwam de gemeente met de groenstrook tussen de hoek Rembrandtweg/Beneluxbaan en de nieuwe flat aan de Biesbosch 225 op de proppen. Daar worden de dertig bomen 4 april geplant. Inwoners die daar bij willen kunnen zich aanmelden per e-mail via info@burgerbelangen-amstelveen.nl

Linda Roos, oprichter van bbA en ook bedenker van het walnotenbomenplan noemt het een ideale plaats: 'Het publiek kan er dichtbij komen en aan de Beneluxbaan ligt de strook goed in het zicht.'

bbA laat weten zeer tevreden te zijn over de medewerking van de gemeente en met name van wethouder Floor Gordon (D66), die over het groen in Amstelveen gaat.  BbA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan hoopt dat veel Amstelveners in de toekomst 'de vruchten kunnen plukken' en dat 'de walnoten niet te ver van de boom vallen'. 'Alleen samen maken we Amstelveen nog groener,' zegt Monkelbaan.

Lees hier het volledig bericht op de website van bbA


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.