Het formatieteam van BBB NH, vlnr: Ingrid de Sain, Ankie Broekers Knol (verkenner) en Michel Becker

BBB in onderhandeling in provincie, met Michel Becker

Amstelveen - BBB Noord-Holland gaat deze periode in gesprek met diverse partijen om te komen tot een nieuw college van Gedeputeerde Staten in Noord Holland. Bij het informatieproces sluit namens de BoerBurgerBeweging Amstelvener Michel Becker aan.

Michel Becker is in Amstelveen raadslid voor Actief voor Amstelveen, maar is in de provincie actief voor de BoerBurgerBeweging (BBB). Eerder sloot Actief voor Amstelveen een bondgenootschap met BBB. Becker ziet dan ook geen bezwaar om voor beide partijen actief te zijn. Hij werd 29 maart benoemd tot Statenlid en is ook nog fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen.

Informatieproces

Becker sluit, samen met collega-Statenlid Ingrid de Sain, namens BBB aan bij het informatieproces, om te komen tot de vorming van een nieuwe coalitie. De Boer Burger Beweging kreeg in de provincie Noord-Holland na een monsterzege tijdens de Provinciale Statenverkiezingen het grootste aantal stemmen en is nu de grootste fractie in de Staten, samen met de VVD. De VVD behaalde nummeriek minder stemmen, maar wel evenveel zetels (8).

BBB-verkenner Ankie Broekers-Knol heeft gisteren geadviseerd om in eerste instantie te onderzoeken of BBB een coalitie kan vormen met VVD, PvdA en GroenLinks


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.