Michel Becker

BBB-winnaar Michel Becker: 'Blijf ook actief voor Amstelveen'

Amstelveen - Met 9 zetels in Noord-Holland en dik drieduizend stemmen uit Amstelveen is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote winnaar van de Provinciale Staten-verkiezingen. Amstelvener Michel Becker, no 8. op de provinciale kandidatenlijst (NH) van BBB - en eveneens fractievoorzitter van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen - moet nog even bijkomen van het overweldigende succes, maar veel tijd heeft hij daar niet voor.

Becker is namens BBB Noord Holland campagneleider en ook onderhandelaar is. Er staat hem dan ook een drukke tijd te wachten. 'Vanmiddag hebben we overleg in de kop van Noord-Holland,' zegt Becker, met een enigszins hese stem na een ongelooflijk verlopen verkiezingsavond- en nacht. 

Bondgenoot

Becker sloot met zijn lokale partij Actief voor Amstelveen (2 zetels in de Amstelveense gemeenteraad) eerder een bondgenootschap met BBB en verscheen deze verkiezingen om die reden op de kandidatenlijst bij BBB. Met groot succes: op plek 8 heeft hij  recht op een plek in de Provinciale Staten. Stoppen bij Actief voor Amstelveen als Amstelveens raadslid is voor Becker niet aan de orde.  'Ik blijf mij met AVA actief inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker. 'Maar ik ga natuurlijk wel in overleg met de fractie om te kijken hoe dat allemaal gaat passen.'

Nog niet op in BBB

Ook zegt Becker dat Actief voor Amstelveen voorlopig niet volledig op zal gaan in BBB en dus gewoon bondgenoot blijft. 'Of we opgaan in BBB is in principe een discussie voor over 2 jaar,' zegt Becker,  doelend op de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen die dan weer beginnen. 

Ongekend

Hij noemt de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen voor BBB ongekend, ook voor Amstelveense begrippen. Hoewel de VVD de grootste bleef in gemeente Amstelveen klopte BBB hard op de deur met direct bijna tien procent van de stemmen. 'Voor een stedelijk gebied is dat veel.' De monsterzeges in provincies als Drenthe en Overijssel noemt hij 'helemaal overweldigend.'

Perfecte partners

Becker stelt dat BBB en Actief voor Amstelveen perfect bij elkaar passen. 'Actief voor Amstelveen is net als de BoerBurgerBeweging een no-nonse partij. Als je die in Amstelveen zoekt kom je al snel bij ons uit. Wij spreken net als Caroline van der Plas de taal van de gewone burger. Met Actief voor Amstelveen zullen we ons op die manier onverminderd inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.