Michel Becker

BBB-winnaar Michel Becker: 'Blijf ook actief voor Amstelveen'

Amstelveen - Met 9 zetels in Noord-Holland en dik drieduizend stemmen uit Amstelveen is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote winnaar van de Provinciale Staten-verkiezingen. Amstelvener Michel Becker, no 8. op de provinciale kandidatenlijst (NH) van BBB - en eveneens fractievoorzitter van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen - moet nog even bijkomen van het overweldigende succes, maar veel tijd heeft hij daar niet voor.

Becker is namens BBB Noord Holland campagneleider en ook onderhandelaar is. Er staat hem dan ook een drukke tijd te wachten. 'Vanmiddag hebben we overleg in de kop van Noord-Holland,' zegt Becker, met een enigszins hese stem na een ongelooflijk verlopen verkiezingsavond- en nacht. 

Bondgenoot

Becker sloot met zijn lokale partij Actief voor Amstelveen (2 zetels in de Amstelveense gemeenteraad) eerder een bondgenootschap met BBB en verscheen deze verkiezingen om die reden op de kandidatenlijst bij BBB. Met groot succes: op plek 8 heeft hij  recht op een plek in de Provinciale Staten. Stoppen bij Actief voor Amstelveen als Amstelveens raadslid is voor Becker niet aan de orde.  'Ik blijf mij met AVA actief inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker. 'Maar ik ga natuurlijk wel in overleg met de fractie om te kijken hoe dat allemaal gaat passen.'

Nog niet op in BBB

Ook zegt Becker dat Actief voor Amstelveen voorlopig niet volledig op zal gaan in BBB en dus gewoon bondgenoot blijft. 'Of we opgaan in BBB is in principe een discussie voor over 2 jaar,' zegt Becker,  doelend op de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen die dan weer beginnen. 

Ongekend

Hij noemt de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen voor BBB ongekend, ook voor Amstelveense begrippen. Hoewel de VVD de grootste bleef in gemeente Amstelveen klopte BBB hard op de deur met direct bijna tien procent van de stemmen. 'Voor een stedelijk gebied is dat veel.' De monsterzeges in provincies als Drenthe en Overijssel noemt hij 'helemaal overweldigend.'

Perfecte partners

Becker stelt dat BBB en Actief voor Amstelveen perfect bij elkaar passen. 'Actief voor Amstelveen is net als de BoerBurgerBeweging een no-nonse partij. Als je die in Amstelveen zoekt kom je al snel bij ons uit. Wij spreken net als Caroline van der Plas de taal van de gewone burger. Met Actief voor Amstelveen zullen we ons op die manier onverminderd inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.