Michel Becker

BBB-winnaar Michel Becker: 'Blijf ook actief voor Amstelveen'

Amstelveen - Met 9 zetels in Noord-Holland en dik drieduizend stemmen uit Amstelveen is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote winnaar van de Provinciale Staten-verkiezingen. Amstelvener Michel Becker, no 8. op de provinciale kandidatenlijst (NH) van BBB - en eveneens fractievoorzitter van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen - moet nog even bijkomen van het overweldigende succes, maar veel tijd heeft hij daar niet voor.

Becker is namens BBB Noord Holland campagneleider en ook onderhandelaar is. Er staat hem dan ook een drukke tijd te wachten. 'Vanmiddag hebben we overleg in de kop van Noord-Holland,' zegt Becker, met een enigszins hese stem na een ongelooflijk verlopen verkiezingsavond- en nacht. 

Bondgenoot

Becker sloot met zijn lokale partij Actief voor Amstelveen (2 zetels in de Amstelveense gemeenteraad) eerder een bondgenootschap met BBB en verscheen deze verkiezingen om die reden op de kandidatenlijst bij BBB. Met groot succes: op plek 8 heeft hij  recht op een plek in de Provinciale Staten. Stoppen bij Actief voor Amstelveen als Amstelveens raadslid is voor Becker niet aan de orde.  'Ik blijf mij met AVA actief inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker. 'Maar ik ga natuurlijk wel in overleg met de fractie om te kijken hoe dat allemaal gaat passen.'

Nog niet op in BBB

Ook zegt Becker dat Actief voor Amstelveen voorlopig niet volledig op zal gaan in BBB en dus gewoon bondgenoot blijft. 'Of we opgaan in BBB is in principe een discussie voor over 2 jaar,' zegt Becker,  doelend op de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen die dan weer beginnen. 

Ongekend

Hij noemt de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen voor BBB ongekend, ook voor Amstelveense begrippen. Hoewel de VVD de grootste bleef in gemeente Amstelveen klopte BBB hard op de deur met direct bijna tien procent van de stemmen. 'Voor een stedelijk gebied is dat veel.' De monsterzeges in provincies als Drenthe en Overijssel noemt hij 'helemaal overweldigend.'

Perfecte partners

Becker stelt dat BBB en Actief voor Amstelveen perfect bij elkaar passen. 'Actief voor Amstelveen is net als de BoerBurgerBeweging een no-nonse partij. Als je die in Amstelveen zoekt kom je al snel bij ons uit. Wij spreken net als Caroline van der Plas de taal van de gewone burger. Met Actief voor Amstelveen zullen we ons op die manier onverminderd inzetten voor Amstelveen,' zegt Becker.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.