Be Mobile - Hoekstra: lessen in een stoere Mercedes A-klasse

AMSTELVEEN - Talloze Amstelveners haalden de afgelopen decennia hun felbegeerde rijbewijs via zijn markante rijschool en hij is nagenoeg een beroemdheid in Amstelveen: Erwin Hoekstra. Sinds begin dit jaar is Hoekstra aangesloten bij Be Mobile en is er sprake van verrassend nieuw elan: twee fonkelnieuwe en in het oog springende zwarte Mercedessen A-Klasse met AMG-pakket zijn daar het eerste bewijs van.

Hij wilde ‘nog één keer gas geven’, zoals Hoekstra het spreekwoordelijk zegt. Niet letterlijk natuurlijk, want Hoekstra is als instructeur de ervaring, wijsheid en rust zelf. Een aanzienlijk hoger eerste slagingspercentage dan landelijk verraadt de kwaliteit die zijn rijschool al jaren biedt – en die kwaliteitslijn wordt met Be Mobile nu nog verder doorgetrokken.

Energie
Met zijn 61 jaar wil Hoekstra voorbereid zijn op de toekomst. Hij wil nog een aantal jaar door, voordat het familiebedrijf (zijn vader had ook een rijschool) overgaat in een volgende generatie. Het plezier in lesgeven verloor hij ondanks zijn 38-jarige lescarrière nimmer. Boordevol energie (en fraaie verhalen, zoals zijn leerlingen ongetwijfeld weten) geniet hij nog elke dag van het lesgeven, of het nou in praktijk is, of in theorie.

Regels
Hoekstra kent zo ongeveer alle regels die met verkeer te maken hebben en in de wet staan letterlijk uit zijn hoofd. Met zijn unieke kennis (Hoekstra geeft eveneens opfriscursussen voor ouderen via gemeente Amstelveen) heeft hij ook het plan opgevat om onder de vlag van Be Mobile een nieuw theoriecentrum op te zetten in Amstelveen. Daarnaast gaat zijn rijschool zich ook richten op scooter- en brommerrijders. En leerlingen kunnen binnenkort via een digitaal systeem hun lesprogressie- en schema online (ook per app) bijhouden.

Lesmethode
Zijn beproefde lesmethode, die ook door de andere instructeurs van de rijschool wordt gehanteerd, is in ieder geval gestoeld op een vast concept. ‘Als je deelneemt aan het verkeer moet je er met volle aandacht bij zijn. Het gaat om waarnemen, voorspellen, evalueren, besluiten en handelen,’ zegt Hoekstra.

Met de versterking van Be Mobile staat Erwin Hoekstra ongetwijfeld een mooie toekomst te wachten met nog veel meer Amstelveense leerlingen. Want lessen in een stoere Mercedes (zes dagen in de week, ook in de avonduren) tegen scherpe tarieven met instructeurs waarmee je snel je rijbewijs kan halen om vervolgens veilig de weg op te kunnen, wie wil dat nou niet?

Informatie
Be Mobile - Hoekstra | 020 645 8061 | 06 224 062 53 | info@rijschoolhoekstra.nl | www.rijschoolhoekstra.nl|

Op de foto
Erwin Hoekstra voor een van zijn nieuwe lesauto's. (Foto: Anko Stoffels)


 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.