VTF, archief
112

Beboete linksrijder op Beneluxbaan 'sorteerde 2 km van tevoren voor'

Amstelveen - Een automobilist die gisterenavond door de politie werd staande gehouden op de Beneluxbaan omdat hij onnodig lang links reed, kwam met een bijzondere verklaring voor zijn rijgedrag. De bestuurder  beweerde dat hij 2 kilometer van te voren besloot voor te sorten voor het verkeerslicht.

De politie volgde de op de linker rijstrook plakkende bestuurder gisterenavond op de Beneluxbaan in de richting van Aalsmeer voor een lengte van 2 kilometer, terwijl er geen enkel verkeer was op de rechter rijstrook.

Bij staandehouding kwam de man met zijn (tamelijk vroege) voorsorteer-verklaring. De politie ging daar niet in mee en trakteerde de bestuurder op een bon van 249 euro.

Dat meldt de VHT Politie Amsterdam e.o., dat gisteren in de omgeving van Amstelveen surveilleerde. Ook werd gisterenavond op de N201 bij Aalsmeer een bestuurder van een Subaru op een reeks bonnen getrakteerd wegens onder andere gevaarlijk rijgedrag.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.