Gemeente Amstelveen

Beeldenroute ArtZuid ook in Amstelveen

Amstelveen - De Amsterdamse beeldenroute ArtZuid komt dit jaar ook naar Amstelveen. Onder de noemer ArtZuid Amstelveen wordt de bestaande route verlengd en komen er tijdelijk vijf beelden van kunstenaar Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade en één op het Dorpsplein.

“ArtZuid is een begrip,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “We zijn er trots op dat er nu ook een Amstelveense toevoeging komt aan de beeldenroute. Zo kan een breder publiek kennismaken met onze kunst. En het is natuurlijk een eer dat bekend kunstenaar Klaas Gubbels zijn werk tijdelijk beschikbaar stelt.”

Startpunt

Het startpunt van ArtZuid Amstelveen is het beeld Roger op de rotonde die de Amsterdamseweg verbindt met de Keizer Karelweg. Bezoekers vertrekken hierna via de Keizer Karelweg zuidwaarts richting het Stadshart. Onder het viaduct van de A9 komt een foto-expositie. Het laatste stuk van ArtZuid Amstelveen loopt via de Bovenkerkerkade richting het Oude Dorp. De beeldenroute is van 17 mei tot 15 september 2019 te bewonderen.

Vanaf 19 mei 2019 exposeert Klaas Gubbels ook in Museum Jan van der Togt. De Nederlandse kunstenaar is vooral bekend van beelden en schilderijen van tafels, stoelen en koffiekannen.

Gemeenteraad

De Amstelveense variant van ArtZuid is mede mogelijk geworden dankzij een initiatief van de gemeenteraad. In de raadsvergadering van 7 november 2018 is hierover een amendement aangenomen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.