Befaamd 'Rondje Poel' uit roulatie door onderhoud bruggen

Amstelveen - Omdat binnenkort wordt gestart met het renoveren en op orde maken van bruggen langs De Poel in Amstelveen zullen wandelaars diverse periodes geen rondje poel meer kunnen lopen. Zowel paden aan de zuid- als oostzijde van de Poel worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten.

Op 10 oktober wordt gestart met de brug tussen de Amstelveense Poel en de Kleine Poel. Deze brug, in Bovenkerk ook wel belend als de 'kippenbrug', draagt het nummer 1542 (foto boven).

Daarna gaan de werkzaamheden verder in in oostwaartse richting. Als er gewerkt wordt aan de bruggen in de buurt van de Urbanuskerk (nummers 1543 en 1523) zal het pad aan de zuidzijde van De Poel zijn afgesloten.

bruggen_poel.jpg

Brug 1543 foto gemeente Amsterdam 20221004_123516.jpg
Brug 1543 aan de zuidzijde van De Poel.

brug 1523.jpg
Brug 1523 aan de zuidzijde van de Poel.

Als verder wordt gegaan met brug 1525 gaat het zuidpad weer open. Het pad aan de oostzijde van De Poel wordt vervolgens afgesloten.

brug 1525 poel amsterdamse bos.jpg
Brug 1525 aan de oostzijde van De Poel.

De afsluitingen worden ter plaatse aangegeven met hekken en tijdelijke borden - en ook gecommuniceerd op de website van het Amsterdamse bos.

Veertien bruggen

In totaal worden veertien bruggen in en rond het bos opgeknapt: het gaat om 5 bruggen aan de Amstelveense Poel; 6 bruggen bij de Meerzicht eilanden in het noorden van het Bos; 1 brug bij het Bostheater; 1 brug in het Schinkelbos en 1 brug in het gebied van de grote grazers in de buurt van evenemententerrein ‘Land van Bosse’ bij de parkeerplaats Dagrecreatie.

De paden zullen in die gebieden daardoor tijdelijk niet toegankelijk zijn. Het werk duurt tot maart 2023. Voor wandelaars en fietsers staan omleidingen ter plekke aangegeven.

Tien miljoen euro

Amsterdam investeert de komende jaren ca. € 10 miljoen in het wegwerken van het achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos, zodat een veilig en prettig bezoek aan het Bos mogelijk blijft. Uit dit bedrag is meer dan € 2 miljoen euro beschikbaar voor het op orde brengen van bruggen in het Bos.  De werkzaamheden zijn over meerdere jaren verspreid, zodat het Bos toegankelijk blijft.

'We maken de bruggen schoon en vervangen beschadigde dekdelen door nieuwe. Ook repareren of vervangen we beschadigde leuningonderdelen. Hiervoor gebruiken we azobé hout met FSC keurmerk en verf in de oorspronkelijke kleur om het kenmerkende beeld van de bruggen te behouden,' meldt de organisatie van het Amsterdamse bos.

Werk in uitvoering Amsterdamse bos

De afsluitingen wordenn aangekondigd op de website van het Amsterdamse bos (https://www.amsterdamsebos.nl/werkinuitvoering/) en via de Facebook-pagina van het Amsterdamse bos.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.