Befaamd 'Rondje Poel' uit roulatie door onderhoud bruggen

Amstelveen - Omdat binnenkort wordt gestart met het renoveren en op orde maken van bruggen langs De Poel in Amstelveen zullen wandelaars diverse periodes geen rondje poel meer kunnen lopen. Zowel paden aan de zuid- als oostzijde van de Poel worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten.

Op 10 oktober wordt gestart met de brug tussen de Amstelveense Poel en de Kleine Poel. Deze brug, in Bovenkerk ook wel belend als de 'kippenbrug', draagt het nummer 1542 (foto boven).

Daarna gaan de werkzaamheden verder in in oostwaartse richting. Als er gewerkt wordt aan de bruggen in de buurt van de Urbanuskerk (nummers 1543 en 1523) zal het pad aan de zuidzijde van De Poel zijn afgesloten.

bruggen_poel.jpg

Brug 1543 foto gemeente Amsterdam 20221004_123516.jpg
Brug 1543 aan de zuidzijde van De Poel.

brug 1523.jpg
Brug 1523 aan de zuidzijde van de Poel.

Als verder wordt gegaan met brug 1525 gaat het zuidpad weer open. Het pad aan de oostzijde van De Poel wordt vervolgens afgesloten.

brug 1525 poel amsterdamse bos.jpg
Brug 1525 aan de oostzijde van De Poel.

De afsluitingen worden ter plaatse aangegeven met hekken en tijdelijke borden - en ook gecommuniceerd op de website van het Amsterdamse bos.

Veertien bruggen

In totaal worden veertien bruggen in en rond het bos opgeknapt: het gaat om 5 bruggen aan de Amstelveense Poel; 6 bruggen bij de Meerzicht eilanden in het noorden van het Bos; 1 brug bij het Bostheater; 1 brug in het Schinkelbos en 1 brug in het gebied van de grote grazers in de buurt van evenemententerrein ‘Land van Bosse’ bij de parkeerplaats Dagrecreatie.

De paden zullen in die gebieden daardoor tijdelijk niet toegankelijk zijn. Het werk duurt tot maart 2023. Voor wandelaars en fietsers staan omleidingen ter plekke aangegeven.

Tien miljoen euro

Amsterdam investeert de komende jaren ca. € 10 miljoen in het wegwerken van het achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos, zodat een veilig en prettig bezoek aan het Bos mogelijk blijft. Uit dit bedrag is meer dan € 2 miljoen euro beschikbaar voor het op orde brengen van bruggen in het Bos.  De werkzaamheden zijn over meerdere jaren verspreid, zodat het Bos toegankelijk blijft.

'We maken de bruggen schoon en vervangen beschadigde dekdelen door nieuwe. Ook repareren of vervangen we beschadigde leuningonderdelen. Hiervoor gebruiken we azobé hout met FSC keurmerk en verf in de oorspronkelijke kleur om het kenmerkende beeld van de bruggen te behouden,' meldt de organisatie van het Amsterdamse bos.

Werk in uitvoering Amsterdamse bos

De afsluitingen wordenn aangekondigd op de website van het Amsterdamse bos (https://www.amsterdamsebos.nl/werkinuitvoering/) en via de Facebook-pagina van het Amsterdamse bos.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:49

Rijksweg A9 bij Amstelveen vrijdagavond eerder dicht vanwege verwachte harde wind

Amstelveen - Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de A9 bij Amstelveen - in de richting van Utrecht/Almere - vanavond (vrijdag 14 juni) eerder af te sluiten dan aanvankelijk gepland. De snelweg gaat om 20.00 uur op slot in plaats van 23.00 uur, omdat er stevige wind wordt verwacht die de geplande werkzaamheden kunnen dwarsbomen.

Kunst & Cultuur gisteren 14:00

Topvioliste Anne Bazen stond in halve finale Prinses Christina Concours

Amstelveen - De Amstelveense violiste Anne Bazen (16) was zes jaar oud toen ze voor het eerst viool speelde. Naar eigen zeggen heeft ze het instrument tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. In april stond ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours, een toonaangevende klassieke muziekwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 19 jaar.

Algemeen gisteren 12:07

Groep Amstelveense ouderen heeft onvoldoende geld om goed te eten

Amstelveen - In Amstelveen is een groep ouderen die niet genoeg geld heeft om goed te eten. Onder deze ouderen bestaat daarover veel schaamte. Ook blijkt dat de ouderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, het vervoer naar de Voedselbank als probleem ervaren.