Begraafplaats Zorgvlied [Beeld: gemeente Amstelveen]

Begraafplaats Zorgvlied krijgt as-tombe in klassieke stijl

Amstelveen - In het historische deel van begraafplaats Zorgvlied zal op 26 mei 2019 een nieuwe as-tombe met klassieke uitstraling worden onthuld. De nieuwe as-tombe zal plaats bieden aan 150 namen met geboorte- en sterftedatum waarmee nabestaanden hun dierbare kunnen eren en herdenken. 

Zorgvlied wil met deze nieuwe as-tombe het aantal mogelijkheden voor as-bestemming vergroten, zodat iedereen de laatste rustplaats krijgt die het beste past. Wethouder Marijn Ballegooijen zal de as-tombe tijdens het 'Weekend van de begraafplaats' onthullen.

De as van overledenen wordt op Zorgvlied meestal ondergronds verstrooid. Hiervoor zijn verschillende as-tombes met strooimonumenten opgericht. Daarmee hebben nabestaanden, net als na een begrafenis, ook na een crematie, een duidelijke plek om te bezoeken.

Weekend van de begraafplaats

De onthulling van de klassieke as-tombe maakt onderdeel uit van het programma op Zorgvlied in het weekend van de begraafplaats op zondag 26 mei 2019. Om 13.00 uur organiseert de begraafplaats ook een funeraire wandeling met verhalen langs graven op Zorgvlied. Opgeven voor de wandeling kan via de website van Zorgvlied.

Deelnemers kunnen om 15.00 uur aansluiten bij de onthulling van de as-tombe vlak bij de Kantoorvilla van Zorgvlied. Aansluitend wordt een toost uitgebracht op de ‘Herinnering’.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.