Archief

‘Begrijpelijk dat OV-personeel staakt, salarissen te laag en werkdruk te hoog’

Amstelveen - Het Amstelveense PvdA-raadslid Arnout van den Bosch vindt het begrijpelijk dat het Openbaar Vervoer-personeel opnieuw stakingen heeft aangekondigd. De partij roept streekvervoerders op het conflict over de arbeidsvoorwaarden op te lossen en vindt dat ook Vervoerregio Amsterdam actie moet ondernemen.

Van den Bosch begrijpt dat het ov-personeel het werk neerlegt: ‘De koopkracht van deze werknemers staat onder druk door de inflatie. De salarissen zijn te laag en de werkdruk is te hoog. Door personeelstekort is dit alleen maar toegenomen. Wij willen dat er serieus gekeken wordt naar de arbeidsvoorwaarden. Een fatsoenlijk salaris en een acceptabele werkdruk zijn essentieel voor goede dienstverlening aan de reizigers,’ zegt Van den Bosch.

Vervoerregio Amsterdam

In deze regio is de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. Hoewel de Vervoerregio niet direct betrokken is bij de gesprekken tussen werkgevers en werknemers, wil de PvdA toch dat de Vervoerregio in actie komt.

‘De Vervoerregio is tenslotte de opdrachtgever van de vervoerders die het openbaar vervoer uitvoeren. De vervoerder kunnen hun verplichtingen niet nakomen en zo wordt de Vervoerregio direct geraakt door de stakingen. Natuurlijk hebben ook de reizigers er veel last van. Last van de stakingen, maar ook last van personeelstekort bij vervoerders doordat bussen uitvallen en de dienstregeling is uitgekleed.’

Motie

De PvdA in Amstelveen zal een motie in bij de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam, waarin zij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio oproept om de vervoerders te wijzen op het belang van goede arbeidsvoorwaarden. De PvdA wil ook dat het dagelijks bestuur erop aandringt dat vervoerders in gesprek blijven met vakbonden. De motie wordt op 7 maart tijdens de Regioraad ingediend.

Er wordt onder meer gestaakt door buschauffeurs, servicemedewerkers en onderhoudsmonteurs van EBS en Connexxion in Amsterdam en omliggende gemeentes, zoals Amstelveen, Haarlemmermeer, Purmerend en Zaanstad.

Akkoord

Farley Asruf van PvdA Amsterdam): ‘Het openbaar vervoer zit in de hoek waar de klappen vallen. Het is zaak dat er zo snel mogelijk een akkoord komt tussen de vervoerders en de vakbonden, zodat OV-personeel met meer waardering en erkenning naar hun werk gaan. Reizigers kunnen hierdoor ook weer rekenen op betrouwbaar OV en goede dienstverlening’.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.