Wijkagent Jan Pieter Koopmans [Beeld: Anko Stoffels]

Bekende Amstelveense wijkagent 'JéPé' in ziekenhuis na fietsongeval

Amstelveen - De bekende Amstelveense wijkagent Jan Pieter Koopmans (ook wel JéPé)  is vanmorgen wegens een fietsongeval opgenomen in het ziekenhuis.

Dat meldt Politie Amsterdam op social media. Koopmans moet geopereerd worden, zo blijkt uit het bericht.

Politiewoordvoering deelt verder geen details over de aard van zijn verwondingen en kan alleen melden dat het een eenzijdig ongeval was en dat het naar omstandigheden goed met hem gaat - en verwacht dat Koopmans er helemaal bovenop komt: 'Wij wensen Jan Pieter heel veel sterkte met herstel', aldus het korps.

Jan Pieter Koopmans is een zeer bekende wijkagent in Keizer Karelpark (en het Oude Dorp): dat komt omdat hij altijd op de fiets zijn rondes doet en daardoor heel zichtbaar is: bovendien heeft hij oog voor iedereen en maakt hij graag een praatje.

De politie vertelt in een bericht op Facebook een mooie anekdote  uit het verleden over Koopmans [Puckie van de Plesmansingel] en wenst hem sterkte met herstel. Ook wensen veel mensen de wijkagent sterkte via het politiebericht op Facebook.


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.