De gerenoveerde brug

Belangrijke verbindingsbrug Amsterdamse bos weer open

Amstelveen - Een belangrijke verbindingsbrug in het Amsterdamse bos, die er maandenlang uitlag vanwege een grote renovatie, is sinds dit weekeinde weer open. Het gaat om brug 544, gelegen aan de oostzijde van het bos, niet heel ver van de ingang aan de Oude Karselaan.  

De brug, ontworpen door architect Piet Kramer, stamde uit 1939/1940 en was in erbarmerlijke staat. Een deel van de brug - die feitelijk tegenover  kanovereniging Frisia ligt -  was al jarenlang gedeeltelijk afgesloten vanwege de slechte staat van het hout, maar nu ligt de brug er na een maandenlange renovatie en volledige afsluiting weer als nieuw bij.

Brug 518, 528 en 544

Brug 544 is voor voetgangers, fietsers, en ruiters een cruciale verbinding voor een rondje bos. De afsluiting en renovatie zou aanvankelijk tot 1 april duren, maar de brug is dus enkele dagen eerder opengesteld.

brug 544.jpg
Brug 544 heeft een compleet nieuw dek.

Ook brug 518 - tussen de Nieuwe Meerlaan en het Bostheater - en brug 528 - tussen de Nieuwe Meerlaan en het Groot Kinderbad - zijn inmiddels gerenoveerd en weer open.

116 bruggen

De werkzaamheden aan de bruggen zijn onderdeel van een meerjarige aanpak om achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos weg te werken. De bruggen waarvoor het onderhoud het meest urgent is, worden als eerste aangepakt. In totaal zijn er maar liefst 116 bruggen in het Bos, veel hebben een monumentale status.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.