De gerenoveerde brug

Belangrijke verbindingsbrug Amsterdamse bos weer open

Amstelveen - Een belangrijke verbindingsbrug in het Amsterdamse bos, die er maandenlang uitlag vanwege een grote renovatie, is sinds dit weekeinde weer open. Het gaat om brug 544, gelegen aan de oostzijde van het bos, niet heel ver van de ingang aan de Oude Karselaan.  

De brug, ontworpen door architect Piet Kramer, stamde uit 1939/1940 en was in erbarmerlijke staat. Een deel van de brug - die feitelijk tegenover  kanovereniging Frisia ligt -  was al jarenlang gedeeltelijk afgesloten vanwege de slechte staat van het hout, maar nu ligt de brug er na een maandenlange renovatie en volledige afsluiting weer als nieuw bij.

Brug 518, 528 en 544

Brug 544 is voor voetgangers, fietsers, en ruiters een cruciale verbinding voor een rondje bos. De afsluiting en renovatie zou aanvankelijk tot 1 april duren, maar de brug is dus enkele dagen eerder opengesteld.

brug 544.jpg
Brug 544 heeft een compleet nieuw dek.

Ook brug 518 - tussen de Nieuwe Meerlaan en het Bostheater - en brug 528 - tussen de Nieuwe Meerlaan en het Groot Kinderbad - zijn inmiddels gerenoveerd en weer open.

116 bruggen

De werkzaamheden aan de bruggen zijn onderdeel van een meerjarige aanpak om achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos weg te werken. De bruggen waarvoor het onderhoud het meest urgent is, worden als eerste aangepakt. In totaal zijn er maar liefst 116 bruggen in het Bos, veel hebben een monumentale status.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.