Vrijwilligster Marja Enrste gaf op de benefietavond tekst en uitleg over hoe de Voedselbank de voedselkratten wekelijks vol krijgt

Benefietavond zorgt voor enorme stap in bestaanszekerheid Voedselbank: aantal gesponsorde gezinnen verdubbeld

Amstelveen - Een benefietavond voor de Voedselbank Amstelveen met Rotary Amstelveen-Amstel is een groot succes geworden. Het aantal gezinnen dat gesponsord wordt, werd tijdens de benefietavond verdubbeld van 50 gezinnen naar liefst 100 gezinnen. 'Een enorme stap in de bestaanszekerheid voor de Voedselbank,' zo meldt de organisatie.

Afgelopen week hielden de Rotary én de Voedselbank een gezamenlijke Benefietavond op de nieuwe locatie van de Voedselbank Amstelveen aan de Bouwerij. Het werd een groot succes, dat mede te danken was aan het feit dat drie cliënten van de Voedselbank hun verhaal durfden te delen en met hun verhalen veel impact maakten.

Gezinnen sponsoren

Tijdens de benefietavond kregen de gasten informatie over waarom de Voedselbank onmisbaar is, hoe zij draait op louter vrijwilligers en hoe zij de cliënten proberen te helpen uit hun benarde situatie te komen. De meeste gasten bleken massaal bereid om gezinnen te sponsoren voor een aantal jaren.  

Moeite

Voor de Voedselbank is het ieder jaar lastiger om de voedselpakketten wekelijks gevuld te krijgen voor de 450 monden (140 gezinnen) die het momenteel voedt. Vooral groenten en fruit wordt vaak te weinig aangeboden en is kostbaar om extra aan te kopen. Daarbij heeft de Voedselbank hoge verbouwingskosten gemaakt omdat het van locatie moest veranderen. Daarom was de fundraising-benefietavond in samenwerking met de Rotary Amstelveen-Amstel zo hard nodig.

140 gezinnen

De Voedselbank Amstelveen helpt wekelijks 140 gezinnen die het zelf financieel even niet rooien met een gezond pakket voedsel. Om deze gezinnen meer Bestaanszekerheid te geven is de actie Sponsor een Gezin opgezet: steun 1 gezin, zodat zij de komende drie jaar voldoende groente en fruit in hun pakket hebben. Voor € 250,- per gezin per jaar kun je een gezin sponsoren.

SPONSOR OOK EEN GEZIN, KLIK HIER

Open Huis op 18 november

Morgen, zaterdag 18 november 2023 houdt de Voedselbank tussen 14.00 en 16.00 uur Open Huis. De Voedselbank legt daar graag uit hoe ze werken en waarom het zo belangrijk is dat alle 140 gezinnen gesponsord worden, nog 40 te gaan dus. De Voedselbank is sinds dit najaar gevestigd aan de Bouwerij 102 op bedrijventerrein Legmeer (niet ver van de gemeentewerf).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

112 gisteren 10:26

Aanrijding tussen scooter en bestelbusje

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan is donderdagavond een scooter in aanrijding gekomen met een bestelbusje van een pakketbezorgdienst.