Pixabay.com

Benodigde inschrijfduur voor sociale huurwoning Eigen Haard in Amstelveen: bijna 17 jaar

Amstelveen - Om een sociale woning toegewezen te krijgen door woningcorporatie Eigen Haard moest je als woningzoekende in Amstelveen in 2020 gemiddeld 16,6 jaar ingeschreven staan.

Dat blijkt uit de Jaarreportage Woonruimteverdeling van Eigen Haard, die het College van B en W met de gemeenteraad heeft gedeeld.

Boven regionaal gemiddelde

Amstelveen ligt qua benodigde inschrijfduur daarmee boven het regionaal gemiddelde van 15,1 jaar. Een piepklein lichtpuntje is dat de gemiddelde inschrijfduur in Amstelveen wel is gedaald ten opzichte van een jaar eerder: in 2019 was nog een inschrijfduur van gemiddeld 19,3 jaar benodigd.

Overigens kampt niet alleen Amstelveen met die exorbitante benodigde inschrijfduur: het is kommer en kwel in de hele regio. In Haarlemmermeer was de gemiddelde inschrijfduur met meer dan 25 jaar het hoogst, gevolgd door Landsmeer waar de gemiddelde inschrijfduur meer dan 20 jaar was. Het laagst was de inschrijfduur in Oostzaan, Uithoorn en Aalsmeer (tussen de 13 en 14 jaar).

Andere corporaties

De gemiddeld benodigde inschrijfduur van Eigen Haard is overigens vergelijkbaar met het gemiddelde voor alle corporaties actief in Stadsregio Amsterdam. Gemiddeld moet een woningzoekende die een Eigen Haard-woning toegewezen krijgt 15,1 jaar ingeschreven staan en het gemiddelde voor alle corporaties die woningen aanbieden in Amsterdam is 14,7 jaar.  


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.