'Berenjacht' verspreidt zich als olievlek over Amstelveen

Amstelveen - Een oproep aan bewoners van Westwijk en Bovenkerk, in navolging van een landelijke actie, om een knuffelbeer voor het raam te zetten, krijgt steeds meer navolging in Amstelveen. Bij steeds meer Amstelveense huishoudens verschijnen beren voor de ramen.

De berenactie werd onder de noemer 'Berenjacht' gepromoot door het Facebook-platform Westwijk, dat mensen een leuke afleiding wilde bezorgen tijdens een Corona-ommetje: zij kunnen beren spotten tijdens een 'berenjacht'.

Alle wijken
Inmiddels worden in steeds meer Amstelveense wijken beren voor de ramen gezet en aangemeld: ook in Waardhuizen, Middenhoven, Groenelaan, Bankras, Elsrijk en Nieuw-Oosteinde in Aalsmeer zijn (steeds meer) beren voor de ramen te vinden. Er is ook een lokale Facebookpagina Berenjacht Amstelveen.

Afstand houden
'Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt. Je mag naar buiten, maar kies rustige momenten (bijvoorbeeld voor 9:00 uur) zodat je in ieder geval 1,5 meter afstand kunt houden! Daar gaan we samen op letten, toch?', meldde Westwijk eerder op Facebook.

Zie ook de Facebook-groep Berenjacht Amstelveen


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.