'Berenjacht' verspreidt zich als olievlek over Amstelveen

Amstelveen - Een oproep aan bewoners van Westwijk en Bovenkerk, in navolging van een landelijke actie, om een knuffelbeer voor het raam te zetten, krijgt steeds meer navolging in Amstelveen. Bij steeds meer Amstelveense huishoudens verschijnen beren voor de ramen.

De berenactie werd onder de noemer 'Berenjacht' gepromoot door het Facebook-platform Westwijk, dat mensen een leuke afleiding wilde bezorgen tijdens een Corona-ommetje: zij kunnen beren spotten tijdens een 'berenjacht'.

Alle wijken
Inmiddels worden in steeds meer Amstelveense wijken beren voor de ramen gezet en aangemeld: ook in Waardhuizen, Middenhoven, Groenelaan, Bankras, Elsrijk en Nieuw-Oosteinde in Aalsmeer zijn (steeds meer) beren voor de ramen te vinden. Er is ook een lokale Facebookpagina Berenjacht Amstelveen.

Afstand houden
'Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt. Je mag naar buiten, maar kies rustige momenten (bijvoorbeeld voor 9:00 uur) zodat je in ieder geval 1,5 meter afstand kunt houden! Daar gaan we samen op letten, toch?', meldde Westwijk eerder op Facebook.

Zie ook de Facebook-groep Berenjacht Amstelveen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.