Beeldbank Gemeente Amstelveen [HP Smaling]

Beroemde bankjes van weleer komen terug in centrum Amstelveen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen gaat de keramiekbankjes die vroeger aan de Zaagtand op Plein’60 stonden, een nieuwe plaats geven in het centrum van Amstelveen.

Dat heeft wethouder Herbert Raat bekend gemaakt in een persbericht, waarin hij aangeeft dat er 50.000 euro wordt uitgetrokken voor meer kindvriendelijke kunst in de wijken (klik hier)

De gemeente heeft de genoemde kunstwerken (zie hier ook in de rubriek Amstelveen van Voorheen) momenteel in depot staan. Het gaat om drie kleurrijke keramiekbanken en ‘bokkesprongpaaltjes’ van Jan Snoeck.

Deze stonden jarenlang tegenover de oude bilbiotheek aan Zaagtand, maar moesten wijken voor renovatiewerkzaamheden. ‘Bewoners hebben gevraagd of deze banken kunnen terugkeren in de openbare ruimt’, aldus Raat. ‘Daarom worden dit de eerste kindvriendelijke kunstwerken die volgend jaar, nadat ze gerenoveerd zijn, een nieuwe plek krijgen in het centrum van Amstelveen.’

Waar de bankjes precies komen is nog onbekend.

Wethouder Herbert Raat (VVD) met beleidsmedewerker kunst & cultuur, Linda du Prie 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.