Davey Photography, Davey Baas

Beroemde rotonde-koe weer voorzien van feestdagenverlichting

Amstelveen - De inmiddels beroemde rotonde-koe op de rotonde Praam/Dr. Willem Dreesweg/Gondel tussen de wijken Middenhoven en Waardhuizen is weer voorzien van vrolijke feestdagenverlichting.

De koe werd recent gerenoveerd en kreeg zijn kleuren terug, nadat vandalen de koe hadden besmeurd met een onbekend goedje

Inmiddels zorgt de koe, gewaardeerd door veel buurtbewoners, 's avonds voor een gezellige feestdagenstemming.

De polyester koe is een creatie van kunstenaar Sergio Ferdini en staat sinds 2016, op initiatief van het Wijkplatform Waardhuizen-Middenhoven, op de rotonde. Sindsdien is de koe regelmatig in het nieuws geweest. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.