VTF
112

Brute beroving in Amstelveen Zuid, politie lost waarschuwingsschoten en pakt 2 verdachten

Amstelveen - In de omgeving van de Sportlaan (Ambrosiuslaan) in Amstelveen Zuid heeft vrijdagmiddag een beroving plaatsgevonden. Drie verdachten mishandelden daarbij een slachtoffer: de politie wist vlak na het incident twee verdachten aan de Startbaan aan te houden en loste daarbij waarschuwingsschoten. 

[UPDATE: https://www.amstelveenz.nl/nieuws/derde-verdachte-opgepakt-van-gewelddadige-straatroof-in-amstelveen.html]

Via Burgernet is een oproep uitgegaan waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de derde verdachte een donker getinte jongen met lang krullend haar in donkere kleding. Verzocht wordt direct 112 te bellen en de persoon niet zelf te benaderen. 

Waarschuwingsschoten
De politie meldt dat er aan de Startbaan waarschuwingsschoten zijn gelost, maar dat er geen sprake was van een over en weer schietpartij. Twee verdachten konden worden ingerekend, de derde - van wie het signalement werd gedeeld via Burgernet - is nog voortvluchtig.

robfrankenstartbaan.jpg

Foto: Davey Photography, Rob Franken

Het slachtoffer raakte niet dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De politie is op zoek naar getuigen: zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Vuurwapen op straat
De Startbaan werd direct afgesloten voor verder onderzoek. Daarbij lag ook een vuurwapen op straat.

vuurwapen.jpg

 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.