Archiefbeeld (VTF)
112

Beschonken bestuurder raakt te water

Aalsmeer - Aan de Stommeerkade in Aalsmeer is vannacht de bestuurder van een voertuig uit de bocht gevlogen en te water geraakt. De bestuurder, die aanvankelijk de plek van het ongeval verliet en later weer terugkwam, bleek onder invloed van alcohol.

Dat meldt Politie Aalsmeer Uithoorn op Instagram in een verslag (story) van de nachtdienst.

Hulpdiensten kregen rond kwart over twee vannacht een melding van een voertuig te water. Eenmaal ter plaatse bleek dat een voertuig in een bocht van de Stommeerkade door een waarschuwinghek was gereden en in het water was beland.

Een getuige meldde aan de politie dat hij de bestuurder had gesproken: die bleek te zijn vertrokken en had aangegeven alleen in het voertuig te hebben gezeten, maar omdat niet uitgesloten kon worden dat er nog iemand in het water lag werd een zoekactie opgezet. Duikers van de brandweer doorzochten daarop het water, maar troffen niemand aan.

Na onderzoek van de politie bleek de bestuurder zich nabij op te houden en de bestuurder kwam terug naar de plek van het ongeval; hij had geen verwondingen, maar moest van de politie een blaastest ondergaan. Daaruit bleek uiteindelijk dat de bestuurder teveel had gedronken, maar de politie meldt dat zijn rijbewijs niet is ingevorderd.

Het voertuig werd door het transportteam van de politie uit het water getakeld.

De Politie Aalsmeer Uithoorn doet regelmatig verslag van diensten via Instagram Stories:

Instagram Politie Aalsmeer Uithoorn


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:19

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Kunst & Cultuur 13 aug. 2020 16:43

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.