Cobra Museum Amstelveen

Besluit over toekomst noodlijdend Cobra Museum mogelijk twee weken later

Amstelveen - Het besluit dat de gemeenteraad moet nemen over de toekomst van het Cobra Museum, dat op omvallen staat door de benarde financiële positie, wordt mogelijk later genomen dan komende woensdag 13 september.

Dan staat er een speciaal ingelaste raadsvergadering rond het Cobra Museum op stapel, maar tijdens het verkennende Raadsgesprek afgelopen woensdag (6 september) gaf de gemeenteraad aan behoefte te hebben aan meer tijd om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Het Cobra Museum heeft inmiddels bevestigd dat het voor hen financieel haalbaar is om een besluit uit te stellen tot 27 september.

Meer tijd

De extra raadsvergadering op woensdag 13 september gaat wel gewoon door. Tijdens deze vergadering zal de gemeenteraad het debat voeren over het raadsvoorstel dat het College van B en W deed, om de subsidiestromen te stoppen en geen bankgarantie te geven voor een lening. De raad kan aan het eind van het debat echter beslissen om de besluitvorming over het agendapunt alsnog door te schuiven naar de reguliere raadsvergadering van 27 september 2023 om 21.00 uur, zodat meer tijd gewonnen wordt.

Zesduizend petitie-ondertekeningen voor behoud

Een online petitie voor behoud van het museum die woensdag gelanceerd werd is inmiddels circa zesduizend keer ondertekend.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.