Cobra Museum Amstelveen

Besluit over toekomst noodlijdend Cobra Museum mogelijk twee weken later

Amstelveen - Het besluit dat de gemeenteraad moet nemen over de toekomst van het Cobra Museum, dat op omvallen staat door de benarde financiële positie, wordt mogelijk later genomen dan komende woensdag 13 september.

Dan staat er een speciaal ingelaste raadsvergadering rond het Cobra Museum op stapel, maar tijdens het verkennende Raadsgesprek afgelopen woensdag (6 september) gaf de gemeenteraad aan behoefte te hebben aan meer tijd om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Het Cobra Museum heeft inmiddels bevestigd dat het voor hen financieel haalbaar is om een besluit uit te stellen tot 27 september.

Meer tijd

De extra raadsvergadering op woensdag 13 september gaat wel gewoon door. Tijdens deze vergadering zal de gemeenteraad het debat voeren over het raadsvoorstel dat het College van B en W deed, om de subsidiestromen te stoppen en geen bankgarantie te geven voor een lening. De raad kan aan het eind van het debat echter beslissen om de besluitvorming over het agendapunt alsnog door te schuiven naar de reguliere raadsvergadering van 27 september 2023 om 21.00 uur, zodat meer tijd gewonnen wordt.

Zesduizend petitie-ondertekeningen voor behoud

Een online petitie voor behoud van het museum die woensdag gelanceerd werd is inmiddels circa zesduizend keer ondertekend.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.