Zwanenfamilie (Dit betreft een archiefbeeld)

Bestelbus rijdt in op zwanenfamilie en zaait dood en verderf

Aalsmeer - In Aalsmeer blijkt een bestuurder van een bestelbus vanmorgen te zijn ingereden op een zwanenfamilie. Daarbij overleden de vaderzwaan en enkele babyzwanen. De moederzwaan en een babyzwaan raakten bovendien (zwaar) gewond.  

Dat meldt vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht op Facebook. 

Een witte bestelbus zou het slagveld hebben aangericht en er wordt gezocht naar getuigen, meldt ook de Dierenambulance Amstelland op Facebook, waar wordt gesproken van een aanrijding.

Op de witte bus zou een bedrijfsnaam hebben gestaan, meldt De Toevlucht. De 'aanslag' op de zwanenfamilie vond plaats om 07.00 uur vanmorgen op de Oosteinderweg. Toeschouwers en de medewerkster van de Dierenambulance waren flink van slag van de gebeurtenis. 

De Toevlucht meldt dat het zwaargewonde zwanenjong er slecht aan toe is. 'Maar we gaan ons best doen.' 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.