AmstelveenZ

Betaald parkeren in Randwijck; hoe bevalt het eigenlijk?

Amstelveen - In delen van de Amstelveense wijk Randwijck werd ruim twee jaar geleden (1 september 2016) betaald parkeren met vergunningen ingevoerd. De gemeente heeft laten onderzoeken hoe dat bevalt voor bewoners en ondernemers in de wijk. 

De uitkomst is dat de bewoners en ondernemershet betaald parkeren in Randwijck gemiddeld met een 7 beoordelen, maar er zijn wel kritiekpunten.

Onderzoeks- en adviesbureau Team Vier verspreidde een enquête onder 1171 adressen, waarvan 25% de enquête invulde. Daaruit blijkt dat de manier waarop een vergunning kan worden aangevraagd met een dikke voldoende (7,7) werd beoordeeld.  Gemiddeld waardeerden bewoners en ondernemers het betaald parkeren met vergunningen in hun wijk met een 6,9.  Ook de  communicatie over de invoering scoort een voldoende: 6,9.

Minder goed

Minder goed scoort het aanmelden van het bezoek via web, automaat of telefoon: een 5. Daarnaast zijn veel bewoners en ondernemers niet tevreden over de maximale parkeerduur van vier uur. “Waarom kan ik mijn bezoek niet direct voor 8 uur of de gehele dag aanmelden?” was een veelkgehoorde vraag,

De gemeente wil daarom de maximale parkeerduur voor het bezoek verlengen zodat op 1 bezoekerspas een bezoeker de gehele dag aangemeld kan worden. De kosten blijven wel hetzelfde. Naar verwachting wordt deze aanpassing voor eind 2018 ingevoerd.

Kan beter

Wethouder parkeren Floor Gordon laat weten tevreden te zijn met de uitkomst van de enquête: 'De lage tarieven voor de vergunning en het gemak van het aanvragen van een vergunning hebben een belangrijke rol gespeeld in de beoordeling van de bewoners en ondernemers. De enquête leert echter ook dat een aantal onderdelen beter kan. Met name de manier waarop bewoners hun bezoeker kunnen aanmelden, leidt tot commentaar. We gaan hard aan de slag om ook dit punt te verbeteren.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.