AmstelveenZ

Betaald parkeren in Randwijck; hoe bevalt het eigenlijk?

Amstelveen - In delen van de Amstelveense wijk Randwijck werd ruim twee jaar geleden (1 september 2016) betaald parkeren met vergunningen ingevoerd. De gemeente heeft laten onderzoeken hoe dat bevalt voor bewoners en ondernemers in de wijk. 

De uitkomst is dat de bewoners en ondernemershet betaald parkeren in Randwijck gemiddeld met een 7 beoordelen, maar er zijn wel kritiekpunten.

Onderzoeks- en adviesbureau Team Vier verspreidde een enquête onder 1171 adressen, waarvan 25% de enquête invulde. Daaruit blijkt dat de manier waarop een vergunning kan worden aangevraagd met een dikke voldoende (7,7) werd beoordeeld.  Gemiddeld waardeerden bewoners en ondernemers het betaald parkeren met vergunningen in hun wijk met een 6,9.  Ook de  communicatie over de invoering scoort een voldoende: 6,9.

Minder goed

Minder goed scoort het aanmelden van het bezoek via web, automaat of telefoon: een 5. Daarnaast zijn veel bewoners en ondernemers niet tevreden over de maximale parkeerduur van vier uur. “Waarom kan ik mijn bezoek niet direct voor 8 uur of de gehele dag aanmelden?” was een veelkgehoorde vraag,

De gemeente wil daarom de maximale parkeerduur voor het bezoek verlengen zodat op 1 bezoekerspas een bezoeker de gehele dag aangemeld kan worden. De kosten blijven wel hetzelfde. Naar verwachting wordt deze aanpassing voor eind 2018 ingevoerd.

Kan beter

Wethouder parkeren Floor Gordon laat weten tevreden te zijn met de uitkomst van de enquête: 'De lage tarieven voor de vergunning en het gemak van het aanvragen van een vergunning hebben een belangrijke rol gespeeld in de beoordeling van de bewoners en ondernemers. De enquête leert echter ook dat een aantal onderdelen beter kan. Met name de manier waarop bewoners hun bezoeker kunnen aanmelden, leidt tot commentaar. We gaan hard aan de slag om ook dit punt te verbeteren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.