VTF

Betrapt met 2,8 kilo cocaïne in Amstelveense achtertuin: 9 maanden cel

Amstelveen – Een man is door de rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel, nadat hij in november 2018 voor de Amstelveense politie was gevlucht met een tas met ruim 2,8 kilo cocaïne.

De Amstelveense politie had die bewuste herfstavond meerdere mannen in het vizier die zich verdacht gedroegen. Ze stapten in een BMW met Duits kenteken. Nadat de verdachten een stopteken hadden gekregen, probeerden ze aan de politie te ontkomen, maar een wegopbreking, niet ongewoon in Amstelveen, gooide roet in het eten.

Toen de auto was klemgereden sprong een van de verdachten uit de auto, met een tas in zijn hand. Hij probeerde te ontkomen door via een schutting  een achtertuincomplex in te vluchten, maar achtervolgende agenten wisten hem in de kraag te vatten. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse, ook werden die avond een politieheli en honden ingezet in de wijk Keizer Karelpark.

De verdachte had de tas niet meer vast toen hij in het tuinencomplex werd aangehouden waar hij zich probeerde te verstoppen. De bewuste tas werd uiteindelijk onder een losse dakpan aangetroffen. Er bleken enkele blokken cocaïne in te zitten met straatwaarde van circa 140.000 euro.  

De verdachte beweerde tegenover de rechter niet over de schutting te zijn gevlucht en ook de bewuste tas niet bij zich te hebben gehad, maar de rechter vond dat volstrekt onaannemelijk en ongeloofwaardig. Temeer omdat de man vuile schoenen had, zijn broek bij zijn knieën bevuild was en omdat hij onder de bladeren en pluisjes zat.

De Officier van Justitie had 1 jaar celstraf geëist.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws