Foto van AmstelveenSport

Bewegen in de zomervakantie: activiteiten AmstelveenSport op een rij

Amstelveen - Aankomende vrijdag start de zomervakantie in regio noord en dat gaat gepaard met leuke activiteiten in de regio. AmstelveenSport heeft een zomerrooster en -programma voor jong en oud.

Zomerrooster zwembad De Meerkamp

Tijdens de zomervakantie van maandag 24 juli t/m zondag 3 september 2023 is zwembad De Meerkamp geopend volgens het zomerrooster. Het zwembad is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 17.00 uur.

Banenzwemmen kan dagelijks in het buitenbad van 08.00 tot 10.00 uur en op doordeweekse dagen ook van 19.00 tot 20.00 uur. Het wedstrijdbad binnen is vanwege onderhoud buiten gebruik.

Recreatie zwemmen kan dagelijks vanaf 10.30 uur. Op zondag is er familiezwemmen, d.w.z.: kinderen onder de 18 jaar komen samen met volwassene (18+). Afhankelijk van het weer, zal het recreatiezwemmen binnen in het golfslagbad en/of in het buitenbad plaatsvinden.

Start nieuwe seizoen

Maandag 4 en dinsdag 5 september is het zwembad gesloten vanwege onderhoud en opleiding. Vanaf woensdag 6 september is het zwembad geopend volgend het reguliere rooster en gaan ook de zwemlessen weer van start.

Kijk voor openingstijden tijdens de zomervakantie op: www.meerkamp.nl/openingstijden

Beweeg de zomer door

Elke zomervakantie organiseert AmstelveenSport diverse activiteiten voor 55+. Beweeg De Zomer Door is dit jaar van maandag 24 juli t/m vrijdag 1 september. Elke maandag tot en met vrijdag (m.u.v. de woensdag) is er in de ochtend een activiteit onder professionele begeleiding waaraan meegedaan kan worden.

Maandag - Wandelen
Zes verschillende wandelingen. De start is telkens om 10.00 uur. Kosten:  €1,50 per wandeling.   
24 & 31 juli, startlocatie: Laan Nieuwer-Amstel 1, achter het gemeentehuis
7 & 14 & 21 augustus, startlocatie: Wijkcentrum Pluspunt
28 augustus, startlocatie: Wijkcentrum Alleman

Dinsdag - Padel
Kom tegen een gereduceerd tarief padellen met elkaar. Na afloop napraten onder het genot van een kopje koffie. Dinsdag 25 juli t/m 29 augustus van 12.00-13.00 uur. Kosten zijn € 4,00 per keer, dit is inclusief materiaal; ballen en een racket. Deze zijn op de locatie aanwezig. Heb je zelf spullen? Neem ze gerust mee!
Locatie: Padel Mate Club, Grutterij 1, 1185 ZT Amstelveen

Donderdag - Fietsen
Fiets op de donderdag vanaf het Noorddamcentrum mee met de wekelijkse fietsroutes van AmstelveenSport, Doortrappen, Stichting Bovenkerk en Fietsmaatjes. De start is elke donderdag om 09.30 uur. Er wordt ongeveer 2 uur gefietst. Deelname is gratis. Alle type fietsen zijn welkom. Er zijn verschillende afstanden afhankelijk van het type fiets en het niveau.

Vrijdag - Aquafitness
Op de vrijdag staat Aqua Fitness en banenzwemmen in zwembad De Meerkamp op het programma. Samen voor één tarief. Entree: € 5,20 Je kunt een kaartje kopen bij de kassa van De Meerkamp. Aqua Fitness: 09.00 – 09.45 uur in het golfslagbad en banenzwemmen in het buitenbad: 08.00 – 10.00 uur

Voor alle activiteiten van Beweeg de zomer doorgeldt dat aanmelden is niet nodig is. Kom langs en doe mee! Meer informatie: www.amstelveensport.nl/beweeg-de-zomer-door

Buitenspeelbus, buitenspelen in de zomervakantie

Vanaf maandag 24 juli gaan de teams van de Buitenspeelbus eropuit!
Maandag t/m donderdag van 14.30 – 17.30 uur en van 19.00 – 21.00 uur kun je ze vinden op 2 locaties in Amstelveen.

Buitenspeelbus_buiten-spelen.jpg

24 t/m 27 juli

Keizerkarelpark – Badjes Dr. Plesmansingel
Elsrijk – Morgendauw, Van Heuven Goedhartlaan 527-727

31 juli t/m 3 augustus

Patrimonium – Patriaplein
Groenelaan – Alpen Rondweg

21 t/m 24 augustus

Keizerkarelpark – Badjes Dr. Plesmansingel
Westwijk – Middachten

28 t/m 31 augustus

Elsrijk – Veensteyn, Van Heuven Goedhartlaan 125-323
Uilenstede – Uilenstede (speelplaats)

De buitenspeelbus is er voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Kom lekker buitenspelen, zelfstandig of samen met je vriendjes en vriendinnetjes met alle spullen uit de bus. Elke bus heeft verschillende sport- en spelmaterialen bij zich. Denk hierbij aan; straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, stepjes/wave boards etc.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.
Meer informatie: www.amstelveensport.nl/buitenspelen


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.