VLN Nieuws
112

Bewoner gewond bij grote uitslaande brand Uithoorn

Uithoorn - Bij een grote uitslaande brand in een woning aan de Plesmanlaan in Uithoorn is in de nacht van  donderdag op vrijdag een bewoner gewond geraakt. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak en de brandweer moest alle zeilen bijzetten om de brand niet te laten overslaan op de naatsgelegen woning.  

De brandweer werd afeglopen nacht om 01:30 uur gealarmeerd voor de brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn.

Grote brand
De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand. Omwonenden die last hadden van de rook werd direct geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en om ventilatie uit te schakelen.

woningbran uithoorn dpjm 230324.jpg
Davey Photography, Jasper Meekel

Risico op overslag
De uitslaande brand woedde in een hoekwoning, gelegen in een bouwblok met in totaal acht rijwoningen. De brandweer zette enerzijds in op de brandbestrijding van de hoekwoning en tegelijkertijd was er alle aandacht voor het risico op brandoverslag naar de buren. Door een deel van de (dak)constructie open te werken en met bluswerkzaamheden vanaf meerdere zijden lukte het de brandweer om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Iets na 03:00 uur was de brand onder controle. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Bewoner gewond
De bewoner is met brandwonden en rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De directe buren, een gezin van vier personen, zijn samen met hun huisdier opgevangen in een nabijgelegen hotel. Zij konden vanwege de sloop- en bluswerkzaamheden niet terugkeren naar hun woning. De hoekwoning raakte volledig beschadigd door de brand. De overige buren in het bouwblok konden vannacht alweer terug naar hun woning.

Zonnepanelen
Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan. Het ziet er niet naar uit dat de zonnepanelen op het dak aanleiding zijn geweest van de brand, zo stelt brandweer Amsterdam-Amstelland.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'