Bewoners balen van rommel rond winkelcentrum Groenhof

Bewoners balen van rommel rond winkelcentrum Groenhof Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Bewoners rond Groenhof zijn niet blij met de rommel, die aannemers hebben achtergelaten tijdens de verbouwing van het winkelcentrum. In verband hiermee houdt de gemeente winkelcentrum Groenhof goed in de gaten.


- Lees verder onder deze advertentie -

Wethouder Herbert Raat heeft afgelopen vrijdag samen met gemeentelijke handhavers een bezoek gebracht aan het winkelcentrum. Voormalig gemeenteraadslid Walter Vervenne, een van de bewoners rond Groenhof, vindt dit een goede zaak.

Serieus

“Goed om te merken dat de gemeente de signalen van de buurt serieus neemt”, zegt Vervenne vandaag  in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Overlast bij een verbouwing valt niet te voorkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles zo maar kunt laten slingeren. Het ziet er nu een stuk beter uit en gezamenlijk gaan we zorgen dat dat zo blijft. Binnenkort hebben we overleg met medewerkers van de gemeente over het vernieuwen van het groen rond de flat. ”

“Er wordt natuurlijk nog volop gewerkt door de aannemers, maar ik ben blij te kunnen constateren dat er al flinke stappen zijn gezet”, vervolgt wethouder Raat. "Er zijn weer meer parkeerplaatsen beschikbaar en de hoeveelheid rommel is aanzienlijk minder. Ik ben ook erg tevreden over de inzet van onze handhavers.”

Aandacht

De gemeente zal de bouwactiviteiten in Groenhof ook de komende tijd nauwlettend in de gaten houden. Daarnaast zullen ook andere bouwactiviteiten in Amstelveen speciale aandacht krijgen van de gemeente. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ombouw van de Amstelveenlijn, de verbreding en verdieping van de A9, de vernieuwing van het Keizer Karelplein en de bouw van de Bankrastoren.

De kans op overlast door bouwwerkzaamheden is groot. Door goede afspraken te maken met de aannemers wil Raat dit zoveel mogelijk voorkomen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties