Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

De beoogde bouwlocatie ligt op slechts enkele meters van de Najade-flat: omwonenden protesteerden al eerder tegen de bouwplannen pal voor hun deur. 

Wethouder Floor Gordon (D66) liet eerder na felle protesten weten dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel is gestuurd en dat het aanvankelijk geplande woontorencomplex moet worden aangepast naar een plan dat beter in de omgeving past. 'Als zo’n groot aantal omwonenden een initiatief niet ziet zitten moet je niet iets tegen wil en dank willen doorzetten,' stelde Gordon eerder.

Maar veel omwonenden zijn simpelweg tegen de bouw van een wooncomplex pal voor hun deur en zetten dat kracht bij met de tekst 'Nee tegen Newa 2' (de beoogde bouwlocatie ligt aan Newa 2, op de hoek van de Sportlaan en de Groenelaan). Op de Najade-flat hangen momenteel twee duidelijk zichtbare spandoeken.

De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen schaarde zich eerder al achter de omwonenden, ook na de toegezegde aanpassing van de plannen. Ook kwam er bericht van coalitiepartijen D66 en VVD die vinden dat er rekening moet worden gehouden met de leefomgeving bij dergelijke binnenstedelijke projecten en dat winstmaximalisatie geen uitgangspunt mag zijn.  

Op de beoogde bouwplek waren vroeger Volkswagen-dealer WW Smit en een Shell-tankstation gevestigd. Na het vertrek van de VW-dealer, diende de showroom lange tijd als standplaats voor een unieke collectie auto's van het merk Fiat. In 2017 werd het Shell-station omgevormd tot Sakko. 


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.