Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

De beoogde bouwlocatie ligt op slechts enkele meters van de Najade-flat: omwonenden protesteerden al eerder tegen de bouwplannen pal voor hun deur. 

Wethouder Floor Gordon (D66) liet eerder na felle protesten weten dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel is gestuurd en dat het aanvankelijk geplande woontorencomplex moet worden aangepast naar een plan dat beter in de omgeving past. 'Als zo’n groot aantal omwonenden een initiatief niet ziet zitten moet je niet iets tegen wil en dank willen doorzetten,' stelde Gordon eerder.

Maar veel omwonenden zijn simpelweg tegen de bouw van een wooncomplex pal voor hun deur en zetten dat kracht bij met de tekst 'Nee tegen Newa 2' (de beoogde bouwlocatie ligt aan Newa 2, op de hoek van de Sportlaan en de Groenelaan). Op de Najade-flat hangen momenteel twee duidelijk zichtbare spandoeken.

De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen schaarde zich eerder al achter de omwonenden, ook na de toegezegde aanpassing van de plannen. Ook kwam er bericht van coalitiepartijen D66 en VVD die vinden dat er rekening moet worden gehouden met de leefomgeving bij dergelijke binnenstedelijke projecten en dat winstmaximalisatie geen uitgangspunt mag zijn.  

Op de beoogde bouwplek waren vroeger Volkswagen-dealer WW Smit en een Shell-tankstation gevestigd. Na het vertrek van de VW-dealer, diende de showroom lange tijd als standplaats voor een unieke collectie auto's van het merk Fiat. In 2017 werd het Shell-station omgevormd tot Sakko. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.