Davey Photography, Davey Baas
112

Bewoners Middenhoven opgeschrikt na inbraakmelding: veel politie op de been

Amstelveen - In de wijk Middenhoven werden diverse bewoners zondagavond opgeschrikt door de aanwezigheid van veel politie na een heterdaad inbraakmelding. 

Omdat het om een inbraak heterdaad ging, kwam de politie uit alle hoeken richting Grote Beer waar de inbraak plaats zou hebben gevonden. 

Direct startte een zoektocht naar de verdachte(n), onder andere in winkelcentrum Middenhoven. Daar werd een verdachte staande gehouden. Het inbraakverhaal bleek na onderzoek anders in elkaar te steken.

De verdachte had niet ingebroken, maar was in de woning van een familielid geweest, waarna hij een boodschapje ging doen in het winkelcentrum. De politie kon het verhaal verifiëren aan de hand van camerabeelden uit de buurt.

Inbraken zijn topprioriteit voor de politie. Er wordt met inbraakmeldingen geen enkel risico genomen: alle beschikbare eenheden worden erop af gestuurd, waardoor er al snel een legertje agenten ter plaatse is.

112_amstelveen_middenhoven_inbraak_vals_alarm_dpdb.JPG
Foto: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.