Bewonerskoepel Groenelaan komt met eigen Wijkvisie 2040: gemeente enthousiast

Amstelveen - De Stichting Wijkkoepel Groenelaan heeft deze week een Wijkvisie 2040 voor de wijk Groenelaan aangeboden aan het gemeentebestuur van Amstelveen.

In de  visie wordt aangegeven welke thema’s de bewoners belangrijk vinden voor de komende jaren. Wijkkoepel Groenelaan heeft voor de samenstelling van de visie actief informatie opgehaald bij inwoners, ondernemers, stakeholders en gebruikers van de wijk. Ook hebben ze naar de toekomst gekeken naar wat zij vinden dat de wijk nodig heeft.

Wijkvisie Groenelaan aangeboden aan wethouder participatie Floor Gordon.jpg

Wethouder Floor Gordon nam de Visie Groenelaan 2040  in ontvangst. Ze waardeert het initiatief ten zeerste en gaf aan de visie met veel genoegen te gaan bestuderen, om te bekijken op welke onderdelen de gemeente en de bewonerskoepel elkaar kunnen versterken.

Waardevolle informatie

‘Door na te denken over de leefomgeving van de wijk en dus omstandigheden die wonen en leven met zich meebrengen, is waardevolle informatie opgehaald.' zegt ze. 'In de wijk Groenelaan spelen de nodige ontwikkelingen. Hierover zijn we al in gesprek met de wijkkoepel. De wijkkoepel geeft ons extra inzicht in wat bewoners van de wijk belangrijk vinden. Het is belangrijk als gemeente deze inbreng serieus te nemen en op de juiste plekken in de organisatie een plek te geven. De visie bestrijkt immers diverse beleidsterreinen. Om de lijnen te verkorten en de gemeente een gezicht te geven, hebben we voor deze visie een gebiedsmanager als eerste aanspreekpunt voor bewoners aangesteld.'

Samenwerken

De Werkgroep Infra van de wijkkoepel ziet op de korte termijn op een aantal punten mogelijkheden tot samenwerking met de gemeente. Voorzitter van de wijkkoepel, Bauco Moerkercken, laat weten samenwerkingskansen te zien met de gemeente omtrent bijvoorbeeld over de buitenruimte van het winkelcentrum Groenhof, de herontwikkeling Groenelaan, het Ben Goerionpad, de kwaliteit van wandelpaden en verkeerswegen en de bereikbaarheid met de fiets van gezondheidscentrum De Marne.

Stichting Wijkkoepel Groenelaan

Stichting Wijkkoepel Groenelaan zet zich in voor de sociale samenhang in de wijk Groenelaan. De Werkgroep Infra van de stichting houdt zich bezig met de fysieke leefomstandigheden in de wijk. Mochten inwoners of andere wijken meer willen weten over Wijkvisie Groenelaan dan kunnen ze mailen naar wijkgroenelaan@gmail.com


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'