Bewonerskoepel Groenelaan komt met eigen Wijkvisie 2040: gemeente enthousiast

Amstelveen - De Stichting Wijkkoepel Groenelaan heeft deze week een Wijkvisie 2040 voor de wijk Groenelaan aangeboden aan het gemeentebestuur van Amstelveen.

In de  visie wordt aangegeven welke thema’s de bewoners belangrijk vinden voor de komende jaren. Wijkkoepel Groenelaan heeft voor de samenstelling van de visie actief informatie opgehaald bij inwoners, ondernemers, stakeholders en gebruikers van de wijk. Ook hebben ze naar de toekomst gekeken naar wat zij vinden dat de wijk nodig heeft.

Wijkvisie Groenelaan aangeboden aan wethouder participatie Floor Gordon.jpg

Wethouder Floor Gordon nam de Visie Groenelaan 2040  in ontvangst. Ze waardeert het initiatief ten zeerste en gaf aan de visie met veel genoegen te gaan bestuderen, om te bekijken op welke onderdelen de gemeente en de bewonerskoepel elkaar kunnen versterken.

Waardevolle informatie

‘Door na te denken over de leefomgeving van de wijk en dus omstandigheden die wonen en leven met zich meebrengen, is waardevolle informatie opgehaald.' zegt ze. 'In de wijk Groenelaan spelen de nodige ontwikkelingen. Hierover zijn we al in gesprek met de wijkkoepel. De wijkkoepel geeft ons extra inzicht in wat bewoners van de wijk belangrijk vinden. Het is belangrijk als gemeente deze inbreng serieus te nemen en op de juiste plekken in de organisatie een plek te geven. De visie bestrijkt immers diverse beleidsterreinen. Om de lijnen te verkorten en de gemeente een gezicht te geven, hebben we voor deze visie een gebiedsmanager als eerste aanspreekpunt voor bewoners aangesteld.'

Samenwerken

De Werkgroep Infra van de wijkkoepel ziet op de korte termijn op een aantal punten mogelijkheden tot samenwerking met de gemeente. Voorzitter van de wijkkoepel, Bauco Moerkercken, laat weten samenwerkingskansen te zien met de gemeente omtrent bijvoorbeeld over de buitenruimte van het winkelcentrum Groenhof, de herontwikkeling Groenelaan, het Ben Goerionpad, de kwaliteit van wandelpaden en verkeerswegen en de bereikbaarheid met de fiets van gezondheidscentrum De Marne.

Stichting Wijkkoepel Groenelaan

Stichting Wijkkoepel Groenelaan zet zich in voor de sociale samenhang in de wijk Groenelaan. De Werkgroep Infra van de stichting houdt zich bezig met de fysieke leefomstandigheden in de wijk. Mochten inwoners of andere wijken meer willen weten over Wijkvisie Groenelaan dan kunnen ze mailen naar wijkgroenelaan@gmail.com


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport 27 mei 2024 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek 27 mei 2024 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündo─čan.