Bezet: Amstelveense vrijmarktplekken Koningsdag

AMSTELVEEN - Vrijwel alle populaire vrijmarktplekken rond de Amsterdamseweg, Molenweg en het Oude Dorp zijn inmiddels afgetekend en afgeplakt voor Koningsdag 2015. Al jaren wordt in Amstelveen weken van tevoren begonnen met het fictief bezet houden van de lucratieve verkoopplekken.

Tienduizenden mensen bezoeken jaarlijks de Amstelveense vrijmarkten - en zeker bij mooi weer loopt het storm. Het aftekenen van de straat leidt jaarlijks tot discussies: vorig jaar werd in het Oude Dorp (tot onvrede van bewoners en gemeente) zelfs afgetekend met spuitbussen. Dit jaar zijn vooral krijt en tape in trek.

Regeltjes
Gemeente Amstelveen heeft voor Koningsdag 2015 diverse spelregels opgesteld. Zo is het aftekenen met spuitbussen verboden, is professionele handel niet toegestaan, evenals de verkoop van alcohol en etenswaren. De spelregels zijn hier te vinden.

Op de foto
In het Oude Dorp (Dorpsplein) zijn vrijwel alle goede vrijmarktplekken inmiddels vergeven. (Foto: AMSTELVEENZ)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.