Groen dak

Bezoek verschillende workshops tijdens de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op 7 oktober

Amstelveen - Tijdens de Doe-het-duurzaam markt op zaterdag 7 oktober 2023 in het Noorddamcentrum zijn er diverse marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende presentaties en workshops gegeven.

 

Bezoek bijvoorbeeld tussen 11:00 en 11:45 uur de presentatie van Enne-Pieter Wakelkamp over financierings- en subsidiemogelijkheden.

Geld speelt een belangrijke rol bij verduurzaming. Want hoe kunnen gewenste maatregelen worden gefinancierd? Er zijn veel subsidiemogelijkheden, maar die zijn niet altijd bij iedereen bekend. Het is ook best ingewikkeld om door de bomen het bos nog te zien. Tijdens deze presentatie krijgen bezoekers informatie over de verschillende subsidies en hoe deze kunnen worden gecombineerd.

Solar Sedum

Of ga van 12:30 tot 13:00 uuur naar de  Solar Sedum-stand  om meer te weten te komen over het combineren van zonnepanelen en een groen dak. Een groen dak kan namelijk met zonnepanelen worden gecombineerd. Sterker nog, als u uw dakbedekking wilt verduurzamen moet u meestal kiezen tussen een groen dak of zonnepanelen. Solar Sedum vertelt u alles over een sedumdakmèt zonnepanelen en er is ruimte voor vragen.

Kijk voor het volledige programma op amstelveen.nl/duurzaam-markt

Doe het duurzaam markt flyer amstelveen.jpg
Dit betreft een parnerbijdrage in samenwerking met Amstelveen maakt het.
logo_amstelveen_maakt_het.png


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.