Advertorial Columns

Bezorgt uw kind maaltijden?

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen.

Onbezorgd bezorgen studenten dagelijks maaltijden en pakketjes, steeds vaker op een E-bike. Hebben zij een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Motorrijtuig?

E-bikes tot 25 km/u hebben geen verzekeringsplicht maar zijn volgens aansprakelijkheidsverzekeraars wel motorrijtuigen en als zodanig uitgesloten van de dekking op de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) en ook op de Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP). En toch zijn ze soms wel verzekerd.

Op de betere Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is het studentenbaantje van uw kind wel verzekerd, terwijl de dekking normaal gesproken uitsluitend voor privé gedragingen geldt. Want in de betere AVP polisvoorwaarden staat dat vakantiewerk of een bijbaan in Nederland en stage verzekerd is. En motorrijtuigen zijn niet verzekerd, maar e-bikes toch weer wel.

Maar zowel de particuliere als de zakelijke aansprakelijkheidsverzekeraars sluiten schade door of met motorrijtuigen uit. Welkom bij de kleine lettertjes!

Maar…………

Met een eenvoudige handeling verander je een e-bike in een zogenaamde Speed-pedelec omdat deze ‘­fiets’ dan ook bij een snelheid hoger dan 25 kilometer per uur trapondersteuning heeft, waarmee de helm- en verzekeringsplicht een feit is. Dan is de ­fiets een Speed-pedelec en vanaf dat moment op de aansprakelijkheidsverzekering expliciet uitgesloten van de dekking. En juist daarom hoeft geen enkele verzekerde bij een schade een coulancehalve uitkering te verwachten van de verzekeraar.

Advies van Geijsel Kroon

Verander een e-bike niet in een Speed-pedelec. Het lijkt zo slim, maar de consequenties kunnen enorm zijn. Laat je verzekeringen door een vakbekwame verzekeringsadviseur ook op dit punt checken. Vertel je persoonlijke omstandigheden en zorg voor een passende aansprakelijkheidsverzekering. In dit schrijven heb ik slechts aandacht besteed aan het aansprakelijkheidsrisico en niet aan de vergoeding van het letsel wat een ­ etskoerier kan oplopen tijdens zijn bijbaantje. Fingers crossed.

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.