Advertorial Columns

Bezorgt uw kind maaltijden?

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen.

Onbezorgd bezorgen studenten dagelijks maaltijden en pakketjes, steeds vaker op een E-bike. Hebben zij een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Motorrijtuig?

E-bikes tot 25 km/u hebben geen verzekeringsplicht maar zijn volgens aansprakelijkheidsverzekeraars wel motorrijtuigen en als zodanig uitgesloten van de dekking op de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) en ook op de Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP). En toch zijn ze soms wel verzekerd.

Op de betere Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is het studentenbaantje van uw kind wel verzekerd, terwijl de dekking normaal gesproken uitsluitend voor privé gedragingen geldt. Want in de betere AVP polisvoorwaarden staat dat vakantiewerk of een bijbaan in Nederland en stage verzekerd is. En motorrijtuigen zijn niet verzekerd, maar e-bikes toch weer wel.

Maar zowel de particuliere als de zakelijke aansprakelijkheidsverzekeraars sluiten schade door of met motorrijtuigen uit. Welkom bij de kleine lettertjes!

Maar…………

Met een eenvoudige handeling verander je een e-bike in een zogenaamde Speed-pedelec omdat deze ‘­fiets’ dan ook bij een snelheid hoger dan 25 kilometer per uur trapondersteuning heeft, waarmee de helm- en verzekeringsplicht een feit is. Dan is de ­fiets een Speed-pedelec en vanaf dat moment op de aansprakelijkheidsverzekering expliciet uitgesloten van de dekking. En juist daarom hoeft geen enkele verzekerde bij een schade een coulancehalve uitkering te verwachten van de verzekeraar.

Advies van Geijsel Kroon

Verander een e-bike niet in een Speed-pedelec. Het lijkt zo slim, maar de consequenties kunnen enorm zijn. Laat je verzekeringen door een vakbekwame verzekeringsadviseur ook op dit punt checken. Vertel je persoonlijke omstandigheden en zorg voor een passende aansprakelijkheidsverzekering. In dit schrijven heb ik slechts aandacht besteed aan het aansprakelijkheidsrisico en niet aan de vergoeding van het letsel wat een ­ etskoerier kan oplopen tijdens zijn bijbaantje. Fingers crossed.

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.