Advertorial Columns

Bezorgt uw kind maaltijden?

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen.

Onbezorgd bezorgen studenten dagelijks maaltijden en pakketjes, steeds vaker op een E-bike. Hebben zij een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Motorrijtuig?

E-bikes tot 25 km/u hebben geen verzekeringsplicht maar zijn volgens aansprakelijkheidsverzekeraars wel motorrijtuigen en als zodanig uitgesloten van de dekking op de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) en ook op de Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP). En toch zijn ze soms wel verzekerd.

Op de betere Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is het studentenbaantje van uw kind wel verzekerd, terwijl de dekking normaal gesproken uitsluitend voor privé gedragingen geldt. Want in de betere AVP polisvoorwaarden staat dat vakantiewerk of een bijbaan in Nederland en stage verzekerd is. En motorrijtuigen zijn niet verzekerd, maar e-bikes toch weer wel.

Maar zowel de particuliere als de zakelijke aansprakelijkheidsverzekeraars sluiten schade door of met motorrijtuigen uit. Welkom bij de kleine lettertjes!

Maar…………

Met een eenvoudige handeling verander je een e-bike in een zogenaamde Speed-pedelec omdat deze ‘­fiets’ dan ook bij een snelheid hoger dan 25 kilometer per uur trapondersteuning heeft, waarmee de helm- en verzekeringsplicht een feit is. Dan is de ­fiets een Speed-pedelec en vanaf dat moment op de aansprakelijkheidsverzekering expliciet uitgesloten van de dekking. En juist daarom hoeft geen enkele verzekerde bij een schade een coulancehalve uitkering te verwachten van de verzekeraar.

Advies van Geijsel Kroon

Verander een e-bike niet in een Speed-pedelec. Het lijkt zo slim, maar de consequenties kunnen enorm zijn. Laat je verzekeringen door een vakbekwame verzekeringsadviseur ook op dit punt checken. Vertel je persoonlijke omstandigheden en zorg voor een passende aansprakelijkheidsverzekering. In dit schrijven heb ik slechts aandacht besteed aan het aansprakelijkheidsrisico en niet aan de vergoeding van het letsel wat een ­ etskoerier kan oplopen tijdens zijn bijbaantje. Fingers crossed.

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:41

In memoriam: Jan Demming (De Gondelkoerier)

Amstelveen - Jan Demming, sinds jaar en dag hoofdredacteur van het in Amsteveen Zuid overbekende wijkblad De Gondelkoerier, is 22 november jongstleden overleden. 

Kunst & Cultuur gisteren 19:00

Claude Cahun in het Cobra Museum

Amstelveen - Met trots presenteert het museum dit najaar de eerste Nederlandse tentoonstelling over het werk van de bijzondere Franse kunstenaar, activist en schrijver Claude Cahun (1894-1954). Haar opmer kelijke oeuvre bleef lange tijd onbekend bij het brede publiek, maar voor mensen als David Bowie en bekende fotografen Cindy Sherman en Nan Goldin is zij een inspiratiebron geweest.

Winkels gisteren 18:57

Maatregelen Stadshart Amstelveen: extreme drukte voorkomen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft samen met Unibail Rodamco, exploitant van winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dit weekend maatregelen om extreme drukte te voorkomen. Er worden onder andere extra beveiligers, hostesses, handhavers en politie ingezet.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:12

75plussers in Amstelveen krijgen hulpbrief van gemeente

Amstelveen – Omdat het door de coronacrisis moeilijker is om elkaar te ontmoeten en een deel van de normale welzijnsactiviteiten, hulp en ondersteuning zijn weggevallen, stuurt de gemeente alle zelfstandig wonende inwoners van 75 en ouder in de maand december een informatiebrief over de mogelijkheden tot ondersteuning.