Bibliotheek opent weer de deuren

Amstelveen – Vanaf vandaag, dinsdag 12 mei 13.00 uur, kunnen leden weer boeken lenen en terugbrengen in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland.

De Bibliotheek heeft uiteraard maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen.

Vooralsnog kan er geen gebruik gemaakt worden van de werkplekken en leestafels. Ook gaan de activiteiten in de bibliotheken nog niet van start.

Het uitlenen van boeken kan WEL, op drie manieren: boeken uitzoeken in de bieb, boeken vooraf reserveren of door een boekenpakket aan te vragen. Dit geldt nog niet voor alle vestigingen. Met het oog op wat er op korte termijn veilig en haalbaar is, zijn de mogelijkheden per vestiging:

  • Aalsmeer: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
  • Amstelveen Stadsplein: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
  • Amstelveen Westwijk: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen
  • Uithoorn: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen

De openingstijden zijn aangepast. Voor alle vestigingen geldt: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen wordt verzocht om het verblijf in de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden en bij voorkeur van tevoren online de boeken te reserveren via de catalogus. Dit kan weer vanaf dinsdag 12 mei. Als de reservering klaar staat, krijgt men daar bericht over.

Eerder opende de Bibliotheek Amstelland al de Afhaalbibliotheek in Aalsmeer, Westwijk en Uithoorn. In een week tijd zijn er meer dan 1000 boekenpakketten aangevraagd. Deze pakketten zijn vanaf 12 mei alleen nog aan te vragen in Westwijk en Uithoorn. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (83)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 83e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de begin- danwel eindhalte van Lijn 5 in Stadshart Amstelveen.

Algemeen 14 apr. 2021 22:00

Amstelveen by night (82)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 82e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van (een deel) van het kunstwerk van Karel Appel dat voor het Cobra Museum op het Sandbergplein staat.