Michaël: ‘We leveren altijd maatwerk en haast niets is ons te gek.’ [Beeld: Jasmijn Fotografeert]
Advertorial Algemeen

Bij DIKS in Amstelveen Zuid is het een feestje om een auto te huren

Amstelveen - Iedereen heeft ze ongetwijfeld wel eens gezien: de donkerblauwe busjes met knalgele letters van DIKS Autoverhuur zijn een herkenbaar verschijnsel in het Amstelveense straatbeeld, zeker sinds DIKS een tweede filiaal in Amstelveen heeft geopend aan Spinnerij 11 in Amstelveen Zuid.

Het van origine Amsterdamse DIKS Autoverhuur (sinds 1949) is al bijna 30 jaar gevestigd in Amstelveen Noord aan de Koen van Oosterwijklaan. In 2019 besloot DIKS een tweede filiaal in Amstelveen te openen in het zuiden van de gemeente om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Het bleek een schot in de roos. Inwoners en ondernemers uit de zuidelijke wijken, maar ook uit Uithoorn, Aalsmeer en Schiphol weten het filiaal bijzonder goed te vinden.

Dat is niet voor niks: DIKS is een geliefde en veelgeprezen verhuurder, vooral omdat het bedrijf bekend staat als een verhuurder zonder poespas: duidelijke afspraken, zonder honderd verzekeringsopties en altijd een keurig verzorgde, zeer nette wagen tegen concurrerende tarieven.

Voor ieder wat wils

Het DIKS-filiaal in Amstelveen Zuid op bedrijventerrein Legmeer (naast het filiaal van Stern Mercedes), voorziet in een enorme behoefte: mensen die om wat voor reden dan ook vervoer nodig hebben kunnen er terecht voor het huren van personenauto’s, personenbussen, bestelbussen, koelwagens, rolstoelbussen, vrachtwagens en zelfs autotransporters. Je kan het zo gek niet bedenken of DIKS helpt mensen op weg. Een grote onderscheidende kracht van DIKS is dat het (jonge) wagenpark altijd in optimale conditie verkeert.

Laagdrempelig familiebedrijf

Michaël, supervisor van de twee Amstelveense vestigingen, is trots op het nieuwste Amstelveense filiaal dat ondanks de coronacrisis in recordtijd nieuwe klanten (zowel particulier als zakelijk) aan zich heeft weten te binden. Het succes van DIKS en het nieuwe filiaal is vooral verklaarbaar omdat DIKS een echt familiebedrijf is. ‘Onze bedrijfscultuur is heel laagdrempelig, er heerst een echt familiegevoel en die sfeer komt terug in de winkel. Klanten vinden dat prettig,’ zegt hij.

Meedenken

‘We merken dat veel klanten terugkomen als ze eenmaal bij ons hebben gehuurd,’ zegt Michaël. ‘Particulieren die een busje nodig hebben omdat ze gaan verhuizen of klussen, of een auto nodig hebben omdat ze een weekendje of weekje weg willen, kunnen snel bij ons terecht. Met de opening van het filiaal in Amstelveen Zuid hebben we in 2019 een hele nieuwe doelgroep aangeboord,’ zegt hij.

Michaël legt uit dat DIKS altijd zo goed mogelijk probeert mee te denken met de klant: ‘Mensen kunnen online reserveren, maar ze kunnen ook even opbellen of langskomen als zij advies nodig hebben. Bijvoorbeeld over welk voertuig ze nu eigenlijk het beste kunnen huren. Het is niet voor iedereen even eenvoudig in te schatten hoe groot een bus bijvoorbeeld is: online kan een busje heel klein lijken, maar als je hier staat, zie je dat een laadruimte van 4m30cm behoorlijk fors is. We helpen klanten daar graag bij.’

Feestje

Michaël geniet vaak het meest op zaterdagen als veel particulieren een busje komen huren. ‘Dat is echt een gezellige dag: mensen krijgen een kopje koffie, we maken een praatje, er wordt gelachen en we geven advies om uiteindelijk een keurige auto mee te geven. Mensen huren vaak een voertuig voor een speciale dag of gelegenheid: ze zijn dan veelal in een vrolijke stemming en dan zitten mensen niet te wachten op gedoe. Daarom houden we het zo eenvoudig mogelijk en kiezen we voor een persoonlijke benadering. Het moet leuk zijn om bij ons te huren, we proberen er echt een feestje van te maken.’

DIKS blinkt ook uit omdat het altijd betrokken is én in gesprek blijft met klanten, ongeacht wat er gebeurt: ‘Als verhuurbedrijf ontkom je er niet aan dat er wel eens iets mis gaat, bijvoorbeeld als iemand schade rijdt. Dat proberen wel altijd op een goede manier af te handelen. Dat is ook onze kracht. We blijven altijd in gesprek met de klant.’

Toeristen en bedrijven

Ook op de zakelijk markt valt het pico bello verzorgde blauw-gele wagenpark in goede aarde: op het bedrijventerrein zijn er al veel samenwerkingen met omliggende bedrijven, maar ook de evenementenbranche weet het bedrijf goed te vinden. DIKS verhuurt zelfs vrachtwagens tot 45 kuub (groot rijbewijs) en autotrailers: ‘Deze staan alleen niet in Amstelveen. Ons filiaal in Amsterdam-Westpoort is daar speciaal voor uitgerust, maar alle overige voertuigen kunnen in principe in Amstelveen worden afgehaald’, zegt Michaël. DIKS kent overigens in totaal zes filialen, verspreid over Amsterdam, Almere en Amstelveen. Een opmerkelijk trend is dat ook steeds meer toeristen die rechtsreeks vanaf Schiphol komen het zuidelijke Amstelveense filiaal van DIKS goed weten te vinden.

Kort en lang

DIKS verhuurt zowel voor korte periodes (per uur, dag of weekend) of voor langere periodes (week, maand, jaar) en is ook volop bezig het wagenpark te verduurzamen. ‘We hebben ook steeds meer elektrische voertuigen, zoals nieuwe elektrische Vito bussen en Peugeot-personenwagens. Sinds kort beschikken we ook over de Fiat 500e.’

‘Wat voor voertuig je je ook nodig hebt en of je nu gaat verhuizen, op vakantie gaat, een toerist bent of als bedrijf een wagen nodig hebt, we leveren altijd maatwerk en haast niets is ons te gek. We zijn helder over alles en je krijgt altijd een goede schone auto, zonder veel gedoe en geen verrassingen achteraf,’ besluit Michaël.

DIKS Autoverhuur
Spinnerij 11 (Bedrijventerrein Legmeer)
1185 ZN Amstelveen
Telefoon: 020 214 30 70
Openingstijden: ma-vrij 08.00-17.30; za 08.00-13.00; zo 08.30-11.00 uur
Meer informatie en huren: www.diksautoverhuur.nl

Dit betreft een advertorial


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.