Advertorial Winkels

Bij Patagonias draait alles om genieten

Amstelveen - Zon, zee, strand en als afsluiter heerlijk ijs van Patagonias. De ijssalons aan de Johannes Calvijnlaan en in het Stadshart zijn een bekend adres voor ijsliefhebbers van jong tot oud. Maar het zijn niet alleen de verrukkelijke smaken die je keer op keer verrassen. Het is ook eigenaresse Nuria en haar team waarvoor men van heinde en verre langskomt. Dankzij haar passie voor lekkernij weet de Argentijnse als geen ander hoe ze haar klanten op hun wenken moet bedienen.

Patagonias is niet zomaar een ijssalon. Eigenaresse Nuria is namelijk samen met haar team elke dag bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken. Ze vertelt: ‘Wij houden van experimenteren, omdat we de klant willen blijven verrassen.’ Nuria werkt zo’n 7 dagen per week, omdat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. ‘Wij luisteren naar onze klanten en staan open voor de ervaringen die zij delen. Zo was gemberijs bijvoorbeeld de wens van een klant. We gaan dan aan de slag met de creatie en blijven deze keer op keer verfijnen. Deze smaak is enorm powerful en moet perfect in balans zijn. Inmiddels is er de vraag van een restaurant om dit bijzondere ijs ook voor hen te produceren’, zegt ze trots.

‘Je kunt met ijs alles maken als je je creativiteit gebruikt. Zo wordt frambozen ijs meestal verkocht als sorbet. Graag wilden we deze smaak maken met room voor een supercreamy effect. We zijn aan de slag gegaan en creëerden framboos a la crème met straciatella. Heerlijk romig frambozen ijs met stukjes chocola voor een crunchy effect. Het perfecte toetje!’ De vriendelijke Nuria zegt: ‘We laten de klanten van alles proeven en denken graag met ze mee. ‘Zo weten we precies waar ze naar op zoek zijn.’

Voor Nuria is de blije reactie van een klant onbetaalbaar. ‘Het gaat om genieten, dat is het enige dat telt.’ Patagonias vindt het belangrijk om de hoeveelheid suiker te verminderen. ‘We hebben de suiker met maar liefst 5% verminderd in ons ijs en in onze cakes en taarten. Uiteraard wel met behoud van smaak.’ Ook kinderen zijn dol op de heerlijke smaken van Patagonias. ‘Wij zijn niet het adres voor standaard verjaardagstaarten. Wij maken cakes om te eten en niet om te kijken’, lacht ze. ‘Decoratie is leuk, maar het gaat tenslotte om de smaak, ook bij kinderen.’

 

IJssalon Patagonias
Johannes Calvijnlaan 12
1185 BL Amstelveen
Tel: 020 640 0422

Stadsplein 92a
1181 ZM Amstelveen
Tel: 020 358 4370
www.patagonias.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.