Bijeenkomst over duurzame energie in Westend

Bijeenkomst over duurzame energie in Westend Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – Het is mogelijk om dankzij zonnepanelen samen met anderen duurzame energie op te wekken. Wie hier meer over wil weten, kan naar een bijeenkomst in wijkcentrum Westend toe.


- Lees verder onder deze advertentie -

Tijdens de door de gemeente georganiseerde bijeenkomst op dinsdagavond 12 maart wordt van alles verteld over het hoe en waarom van een energiecoöperatie. Dat is een onderneming waarmee bewoners samen energie kunnen besparen of opwekken.

Kansen

Er wordt verteld hoe een energiecoöperatie moet worden opgericht en welke kansen het oplevert. Aanwezigen kunnen volgens een persbericht van de gemeente ook kennismaken met bestaande en toekomstige initiatieven en met elkaar in gesprek gaan om te praten over samenwerking.

De bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden, starters en meer ervaren mensen uit Amstelveen en Aalsmeer. In de twee gemeenten ontstaan steeds meer initiatieven om gezamenlijk duurzame energie op te wekken. Ook zijn er steeds meer bedrijven of organisaties die een groot dak ter beschikking willen stellen voor een collectief zonnepanelenproject.

Sprekers

Er zal ook informatie worden gegeven over de mogelijke subsidies voor energiecoöperaties. Thijs Wentink, projectmanager Kennis en Communicatie bij kennisplatform HIER Opgewekt, is een van de sprekers tijdens de bijeenkomst. Klik hier voor meer info.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties