Dierenbescherming / Twitter JanV_LID

Bijna 100 kwartels gered uit Aalsmeerse horror-schuur

Aalsmeer – De Dierenbescherming heeft recent in samenwerking met de politie bijna honderd kwartels gered uit een Aalsmeerse 'horrorschuur'. 

‘Tijdens het verblijf in de schuur kreeg onze inspecteur de spetters bloed op zijn notitieblok,’ meldt de Dierenbescherming over de bizarre huisvesting van de kwartels.

Kale plekken

De kwartels werden in zeer erbarmelijke leefomstandigheden aangetroffen. De dieren zaten onder de kale plekken van de stress en onderling gepik. De dieren zaten hutje mutje op elkaar, zonder voldoende daglicht of geschikte bodembedekking.

In beslag genomen

Het ging om twaalf kanariekooien met Chinese kwartels en tientallen legbatterijen met voornamelijk Japanse kwartels, in veel te kleine hokjes. Toen duidelijk werd dat er geen mogelijkheden waren om de dieren op een betere manier onder te brengen, zijn uiteindelijk maar liefst 96 kwartels in beslag genomen om deze elders te kunnen onderbrengen. 

Strafmaat

De eigenaar, die de vogels zou houden 'uit hobby en voor eigen consumptie van eieren' zal gehoord worden waarna justitie de eventuele strafmaat gaat bepalen. De dieren zijn inmiddels bij een opvangadres ondergebracht waar ze de nodige zorg krijgen.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.