VVN

Bijna helft Amstelveense scholen niet geïnteresseerd in praktisch verkeersexamen voor leerlingen

Amstelveen - Hoewel bijna 700 leerlingen van Amstelveense basisscholen op 3 en 4 juni weer het praktisch verkeersexamen afleggen, is ongeveer de helft van de Amstelveense scholen helemaal niet geinteresseerd in het examen, dat wordt georganiseerd om kinderen minder kwetsbaar te maken in het verkeer.

Dit jaar doen 14 van de 26 Amstelveense scholen mee met het verkeersexamen. 'Dat is iets meer dan 50 procent,'meldt Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen. VVN samen met de gemeente Amstelveen, vorig jaar alle scholen nog eens opgeroepen om ook deel te nemen, echter zonder veel succes.

'Zo belangrijk'

“Misschien moeten we komend jaar maar eens bezoekjes aan de scholen brengen om ze over te halen ook mee te doen. Het is zo belangrijk voor kinderen want vooral op de fiets zijn ze kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. De verkeersexamens helpen mee om die kwetsbaarheid te verminderen”, aldus Ben Westendorp, voorzitter van VVN, afdeling Amstelveen.

Route Rondje om de kerk

Al jarenlang is de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan het startpunt en eindpunt van de route voor het praktisch verkeersexamen die de kinderen ook dit jaar weer fietsen. Op 3 en 4 juni a.s. ’s-ochtends staan ze klaar bij de Kruiskerk. Ze gaan een route fietsen waarin ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. De theorie hebben ze al eerder tijdens de verkeerslessen op school gedaan. Wethouder Herbert Raat doet maandagochtend de start.

Fatbikes uitgesloten
Dit jaar zijn de deelnemende scholen en leerlingen er nog eens op gewezen dat meedoen met fatbikes is uitgesloten. Omdat de fatbikes makkelijk een hoge snelheid kan bereiken, is dat een verhoogd risico op een gevaarlijke situatie voor de kinderen en omgeving. Naast de gewone fiets mag je ook meedoen met een reguliere bike. Tenminste als de school het daarmee eens is en alleen in de laagste trapondersteuning.

Het verkeersexamen wordt georganiseerd door Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam. Samen met gemeenten, scholen en anderen werken zij aan het vergroten van de verkeersveiligheid in de regio. Veilig Verkeer Nederland is de uitvoerder van de praktische verkeersexamens.


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.