Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Stefan Bink, eigenaar van BINK Fietsen en al jaren goede buur aan de Amsterdamseweg, zag met lede ogen aan hoe de coronacrisis toesloeg bij Abina. ‘Ik dacht ik moet iets doen, Abina is heel belangrijk voor de Amsterdamseweg’, zegt Stefan.

Hij besloot speciale hotelfietsen te ontwerpen en deze belangeloos te schenken. Op deze manier kan Abina (hotel-)gasten een extra service bieden, zodat het aantrekkelijker is om te overnachten en ook speciale fietsarrangementen kan bieden. Met het Amsterdamse bos om de hoek een prima idee.

abina_hotelfietsen_bink.jpg
Stefan Bink (BINK Fietsen) en Laurens Janssen (Abina)

Laurens Janssen van Abina was volkomen verrast met de schenking van BINK. Hij nam gistermiddag vijf splinternieuwe Abina-hotelfietsen in ontvangst.  ‘We vinden het echt geweldig. Het kwam voor ons echt uit het niets. We zijn ongelooflijk blij met de hulp van Stefan & Marielle en de fietsen zijn prachtig geworden,’ zegt Laurens.

abianhtelfiets_raat_gordon.jpg
Wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66)

De Abina-hotelfietsen fietsen zijn genummerd en staan inmiddels fraai voor de deur. Ook wethouders Floor Gordon en Herbert Raat is de bijzondere steunactie niet ontgaan. Ze kwamen gisteren een kijkje nemen en prijzen de actie. ‘Geweldig hoe ondernemers elkaar helpen in deze tijd!’, zegt Gordon.

abina_fiets.jpg

De zwart-witte HotelFietsen zijn uitgerust met een rood Abina-logo


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels vandaag 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.