Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Stefan Bink, eigenaar van BINK Fietsen en al jaren goede buur aan de Amsterdamseweg, zag met lede ogen aan hoe de coronacrisis toesloeg bij Abina. ‘Ik dacht ik moet iets doen, Abina is heel belangrijk voor de Amsterdamseweg’, zegt Stefan.

Hij besloot speciale hotelfietsen te ontwerpen en deze belangeloos te schenken. Op deze manier kan Abina (hotel-)gasten een extra service bieden, zodat het aantrekkelijker is om te overnachten en ook speciale fietsarrangementen kan bieden. Met het Amsterdamse bos om de hoek een prima idee.

abina_hotelfietsen_bink.jpg
Stefan Bink (BINK Fietsen) en Laurens Janssen (Abina)

Laurens Janssen van Abina was volkomen verrast met de schenking van BINK. Hij nam gistermiddag vijf splinternieuwe Abina-hotelfietsen in ontvangst.  ‘We vinden het echt geweldig. Het kwam voor ons echt uit het niets. We zijn ongelooflijk blij met de hulp van Stefan & Marielle en de fietsen zijn prachtig geworden,’ zegt Laurens.

abianhtelfiets_raat_gordon.jpg
Wethouders Raat (VVD) en Gordon (D66)

De Abina-hotelfietsen fietsen zijn genummerd en staan inmiddels fraai voor de deur. Ook wethouders Floor Gordon en Herbert Raat is de bijzondere steunactie niet ontgaan. Ze kwamen gisteren een kijkje nemen en prijzen de actie. ‘Geweldig hoe ondernemers elkaar helpen in deze tijd!’, zegt Gordon.

abina_fiets.jpg

De zwart-witte HotelFietsen zijn uitgerust met een rood Abina-logo


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.