Wethouder Marijn van Ballegooijen. [Beeld: Anko Stoffels]

Bijzondere colleges voor senioren in Amstelveen

Amstelveen – Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert verschillende collegereeksen in Amstelveen. Momenteel wordt de reeks Robot Sapiens over kunstmatige intelligentie gegeven

Wat is een robot? En hoe werkt een zelfrijdende auto? Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Hoe zit dit precies? Tijdens de collegereeks Robot Sapiens: Een kijkje in de wereld van kunstmatige intelligentie, vertelt VU student-docente Selma van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) over de eerste robots en brengt zij het onderwerp dichterbij huis.

Geschiedenis

Deze collegereeks wordt gegeven in het Odensehuis Amstelveen, een inloophuis voor senioren met beginnende geheugenklachten, waar ook mantelzorgers welkom zijn. Het eerste college ging over de geschiedenis van kunstmatige intelligentie. Tijdens het tweede college van afgelopen woensdag werd technologie in het dagelijks leven besproken. Wethouder Marijn van Ballegooijen was hierbij aanwezig.

“Wij steunen als gemeente Amstelveen Stichting OGJG via het Innovatiefonds Zorg en Welzijn”, zegt Van Ballegooijen in een persbericht van de gemeente. “Mede dankzij deze steun kan Stichting OGJG in 2019 zo’n 40 colleges in Amstelveen organiseren. Het zijn colleges door jongeren voor ouderen. Voor mensen met dementie is het belangrijk mee te blijven doen. Daar kunnen deze colleges aan bijdragen.”

Vakgebied

Voor leergierige senioren organiseert Stichting OGJG door studenten en docenten gegeven colleges in verzorgingshuizen, buurtcentra en bibliotheken. In een reeks van vier opzichzelfstaande wekelijkse colleges duiken de deelnemers in een bepaald vakgebied.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.