Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 1)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency.

In aflevering 1: de Bitcoin. De Bitcoin is vandaag de dag voor veel mensen een bekend begrip. Het woord zegt veel mensen wel iets, maar wat het precies is? Dat weten een hoop mensen u waarschijnlijk niet precies te vertellen. Een Bitcoin is in de simpelste zin van het woord een digitale munt, een online betaalmiddel eigenlijk.

Het is ontworpen als een zogenoemd ‘peer 2 peer’ betaalsysteem wat betekent dat het decentraal functioneert. Oftewel, er zit geen grote bank meer tussen de transacties. De transacties die vinden onderling tussen 2 personen plaats zonder tussenpersoon.

De geboorte van Bitcoin

Na de financiële crisis van 2008 was er weinig vertrouwen meer in de banken. De vraag naar een alternatief betaalmiddel steeg. Een belangrijk aspect van dit nieuwe betaalmiddel zou zijn dat deze naast het huidige financiële stelsel kon bestaan, met als belangrijkste punt dat dit complete systeem decentraal is. Het antwoord hierop was Bitcoin.

Belangrijk om te weten en te onthouden!

  • Bitcoin is gedecentraliseerd, er zit dus geen centrale partij zoals een bank tussen de transacties.
  • Bitcoin is een virtueel betaalmiddel, er is niets tastbaars om de waarde te representeren.
  • Bitcoin heeft een limiet van 21 miljoen Bitcoin. Naar verwachting wordt de laatste Bitcoin gemined in 2140.
  • Transacties kunnen niet worden teruggedraaid, verzonden is verzonden.
  • Alle transacties zijn openbaar en door iedereen te bekijken. Hiermee zou eerlijke handel worden bevorderd.

Waar komen Bitcoins vandaan? (Minen)

  • Bitcoins ontstaan uit een proces wat minen wordt genoemd.
  • Minen is (heel kort) samengevat het oplossen van lastige rekenformules door een computer en daarvoor een beloning krijgen in de vorm van een aantal bitcoin.
  • Hiervoor zijn speciale computer installaties ingericht waarmee deze rekenformules opgelost kunnen worden.
  • Deze computers draaien constant en ondertussen wordt dezelfde rekenkracht hiervan gebruikt om het netwerk draaiende te houden en transacties te verwerken.
  • Op deze manier is het voor miners aantrekkelijk omdat ze kans maken op een beloning, en blijft het netwerk draaien en nieuwe munten uitgeven. Een bank doet dit met een centrale server in plaats van miners.

VOLGENDE AFLEVERING KLIK HIER

Meer informatie over bitcoins? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partnerbijdrage. Deze rubriek is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 10:43

Amstelveen wil af van huidige subsidieregeling met Cobra Museum

Amstelveen – Amstelveen stopt per 1 januari 2024 de bestaande subsidierelatie met het Cobra Museum. De gemeente wil komen tot een beter passende subsidieregeling voor het museum, waarvoor een nog ontbrekend toekomstbestendig meerjarenplan voor het museum moet worden opgesteld.

Algemeen 13 mei 2021 19:53

Hond bijt kat dood in Waardhuizen: getuigen gezocht

Amstelveen - Aan Schoener in de wijk Waardhuizen in Amstelveen Zuid is vanmiddag een kat doodgebeten door een hond. Een man en een vrouw die bij de hond waren zijn er na het incident vandoor gegaan. Dat meldt de Dierenambulance, die op zoek is naar getuigen.