Pixabay.com

Bitcoin for dummies (aflevering 10)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 10: veiligheid boven alles. 

Cryptocurrency kan een waardevolle aanwinst zijn voor uzelf. Het is bijvoorbeeld online te beheren en heeft meer privacy dan traditionele betaalmethodes. In deze editie van Bitcoin voor dummies gaan we u uitleggen hoe u uw accounts veilig houdt en wat u vooral beter niet kan doen.

De allerbelangrijkste tip die we kunnen geven is; Wees niet lui. Als iets makkelijk kan, waarom zouden we dan moeilijk doen? Wanneer u een wachtwoord aanmaakt voor een account moet u er zelf voor zorgen dat het een moeilijk te raden wachtwoord is. Wanneer u een sterk wachtwoord heeft is het belangrijk dat u dit wachtwoord niet voor al uw accounts gebruikt. Helaas komt het nogal eens voor dat er een database lekt met daarin wachtwoorden en e-mailadressen. Wanneer u voor uw e-mailadres hetzelfde wachtwoord gebruikt hebben de hackers zo toegang verschaft tot meerdere accounts. Vanuit het e-mailadres kunnen er namelijk eenvoudig nieuwe wachtwoorden worden opgevraagd voor alle accounts.

Het is dus van belang een sterk wachtwoord te gebruiken en voor alle accounts een ander wachtwoord. Mocht het toch gebeuren dat uw e-mailadres wordt gehackt dan is er nog een andere extra beveiliging; 2-factor authenticatie. 2-factor authenticatie zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden alvorens er ingelogd kan worden. Dit is een beveiligingssysteem die de gebruiker naast de gebruikersnaam en wachtwoord ook nog om een extra code vraagt welke los staat van alle accounts. De app genereert iedere 60 seconden een nieuwe 6-cijferige code welke u moet ingeven na het invullen van uw e-mailadres en wachtwoord. Onbevoegden die in het bezit zijn van alleen de eerste factor (meestal een wachtwoord) krijgen geen toegang tot een account. Google Authenticator is een van de veiligste opties om uw account te beveiligen. Authenticator is een app die u installeert op uw smartphone. Deze app is te vinden in de iOS App Store en de Google Play Store.

Het beveiligen van uw accounts is relatief eenvoudig, maar wel vereist wel aandacht. Wees niet lui en bespaar uzelf een hoop potentiële ellende door bovenstaande tips toe te passen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.