Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 2)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 2: de Blockchain.

Aflevering 1 gemist? Klik op deze button

De oorspronkelijke revolutionaire technologie achter de Bitcoin is de blockchain. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze technologie om data en transacties veilig en efficiënt op te slaan. De blockchain is als het ware een digitaal grootboek waar elke transactie digitaal is ondertekend.

Wat de blockchain echter onderscheidt van een regulier grootboek is dat het een decentrale werking heeft. Oftewel er is geen centrale server waar de informatie wordt opgeslagen maar het betreft een groot netwerk van miljoenen computers die zijn aangesloten van over de hele wereld die allen een exacte kopie van de database bevatten.

De technologie

Het concept van de blockchain is om digitale data op te slaan. Deze digitale data bestaat uit allerlei verschillende blokken (block) welke aan elkaar worden gekoppeld als een ketting (chain). Wanneer een blok aan deze ketting vast zit is deze informatie niet meer te veranderen. Het blok is verder altijd door iedereen in te zien met dezelfde inhoud als toen het aan de ketting werd toegevoegd.

Dit zorgt ervoor dat wanneer een blok is toegevoegd er geen data meer veranderd kan worden, en dus ook niet kan worden gefraudeerd met deze data. Wanneer je crypto hebt verstuurd naar iemand anders, en deze persoon zegt dat het niet is aangekomen, kan je in de blockchain opzoeken of dat inderdaad zo is. De blockchain liegt namelijk nooit.

Toepassingen van de blockchain

Blockchain is een veelzijdig stukje techniek en niet alleen maar te gebruiken voor Bitcoins of andere cryptocurrencies. Stel je voor dat je een stuk grond hebt gekocht, dan upload je de officiële documenten in de blockchain en kun je voor altijd aantonen dat jij op dat moment de officiële grondbezitter was. Je loopt dus niet het risico dat iemand het document verandert of verwijdert.

Wanneer dit op een centrale ‘normale’ server staat opgeslagen loop je het risico dat de server bijvoorbeeld wordt gehackt en de data wordt aangepast. Het concept van de blockchain is dus dat het data kan opslaan (waaronder transacties) en dat deze data niet gewijzigd kan worden. Ook is er geen centrale partij in het spel wat invloed kan uitoefenen op de opgeslagen data.

VOLGENDE AFLEVERING KLIK HIER

Meer info? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partnerbijdrage. Deze rubriek is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.