Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 4)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 4: waar komen bitcoins vandaan?

Vorige aflevering gemist? Klik op deze button

Bitcoins ontstaan uit een proces wat ‘minen’ wordt genoemd. Kort samengevat het oplossen van lastige rekenformules door een computer en daarvoor een beloning krijgen in de vorm vaneen aantal bitcoins.

Hiervoor zijn speciale computer installaties ingericht waarmee deze rekenformules opgelost kunnen worden. Deze computers draaien constant en deze rekenkracht wordt gebruikt om het netwerk draaiende te houden en transacties te verwerken.

Het minen van bitcoin gebeurt dus door middel van speciale computerinstallaties die constant draaien en het netwerk draaiende houden. Iedereen kan zich in principe aansluiten als miner, mits je over de juiste hardware beschikt. Miners zitten verspreid over heel de wereld en niet op een centrale plek. Zelfs wanneer een heel continent om watvoor reden dan ook zonder stroom zou komen te zitten blijft het netwerk draaien.

Een bank gebruikt een centrale server met een eigen systeem om transacties te verwerken. Hierin onderscheid Bitcoin dus het meest: er is geen centrale partij die de volledige macht heeft over het netwerk zoals dat bij een bank wel het geval is.

Nieuwe bitcoins ontstaan ook uit het mining proces. Het bitcoin netwerk geeft deze coins zelf uit. Het woord ‘minen’ doet waarschijnlijkdenken aan een grote mijn met machines, zoekend naar goud. En dat is enigszins te vergelijken. In het geval van bitcoin mining zijn er supercomputers in plaats van graaf machines die zoeken naar het ‘goud’, bitcoin in dit geval.

Een nieuwe bitcoin wordt geproduceerd als een computer een van deze complexe rekenproblemen oplost. Met het oplossen van deze rekenproblemen blijft het bitcoin netwerk veilig en betrouwbaar.

In het begin van bitcoin kon er worden gemined met een standaard laptop. Echter wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd als er meer miners deelnemen. Zo kan het netwerk groeien in sterkte en kwaliteit. Dat is dan ook de reden dat er vandaag de dag speciale computers nodig zijn om te kunnen minen.

Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency.

Volgende aflevering klik hier

Meer info? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partner-bijdrage. Deze rubriek is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:00

Amstelveens icoon met pensioen

Amstelveen - Afgelopen zomer nam topambtenaar Jelle Westra afscheid van gemeente Amstelveen. Westra was betrokken bij zo ongeveer alle grote projecten die Amstelveen de afgelopen decennia hebben vormgegeven. Van Westwijk en het nieuwe Stadshart tot aan de Amstelveenlijn en Rijksweg A9: Westra had bij alle ontwikkelingen een leidende rol vanuit de gemeente. Hij zette zo als het ware zijn handtekening onder het Amstelveen van nu.

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Make-OverZ: Minder haar en tóch naar de kapper

Amstelveen - Een man die een bezoek brengt aan de kapper terwijl hij geen of minder haar heeft, klinkt erg ongebruikelijk. ‘Toch is niets minder waar en zijn de behandelingen voor deze mannen juist een groot succes’, aldus De Kapper. Vaak is het idee dat als je geen volle bos haar hebt, je nooit meer naar De Kapper hoeft. Even zelf de tondeuse of het scheermes erover en klaar. Natuurlijk kan dat, maar vaak worden wenkbrauwen, oorhaartjes, nekhaartjes vergeten’, legt kapper Ad uit. ‘En dat ziet er natuurlijk niet uit!’

Algemeen gisteren 10:55

Amstelveen hoopt op meer BIZzende ondernemers

Amstelveen - Vanuit gemeente Amstelveen wordt onderlinge samenwerking tussen ondernemers, in zogenoemde Bedrijveninvesteringszones (BIZ), aangemoedigd. In Amstelveen zullen vier bestaande en twee nieuwe BIZzen gaan stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking in (winkel-)gebieden.

Onderwijs & Educatie 15 okt. 2021 11:39

Bieb werkt aan leesplezier

Amstelveen - De cijfers zijn schokkend: maar liefst 25% van de Nederlanders van 15 jaar oud loopt het risico om laaggeletterd de school te verlaten*. ‘Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en kost de samenleving €1,13 miljard per jaar**’, stelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.