Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 4)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 4: waar komen bitcoins vandaan?

Vorige aflevering gemist? Klik op deze button

Bitcoins ontstaan uit een proces wat ‘minen’ wordt genoemd. Kort samengevat het oplossen van lastige rekenformules door een computer en daarvoor een beloning krijgen in de vorm vaneen aantal bitcoins.

Hiervoor zijn speciale computer installaties ingericht waarmee deze rekenformules opgelost kunnen worden. Deze computers draaien constant en deze rekenkracht wordt gebruikt om het netwerk draaiende te houden en transacties te verwerken.

Het minen van bitcoin gebeurt dus door middel van speciale computerinstallaties die constant draaien en het netwerk draaiende houden. Iedereen kan zich in principe aansluiten als miner, mits je over de juiste hardware beschikt. Miners zitten verspreid over heel de wereld en niet op een centrale plek. Zelfs wanneer een heel continent om watvoor reden dan ook zonder stroom zou komen te zitten blijft het netwerk draaien.

Een bank gebruikt een centrale server met een eigen systeem om transacties te verwerken. Hierin onderscheid Bitcoin dus het meest: er is geen centrale partij die de volledige macht heeft over het netwerk zoals dat bij een bank wel het geval is.

Nieuwe bitcoins ontstaan ook uit het mining proces. Het bitcoin netwerk geeft deze coins zelf uit. Het woord ‘minen’ doet waarschijnlijkdenken aan een grote mijn met machines, zoekend naar goud. En dat is enigszins te vergelijken. In het geval van bitcoin mining zijn er supercomputers in plaats van graaf machines die zoeken naar het ‘goud’, bitcoin in dit geval.

Een nieuwe bitcoin wordt geproduceerd als een computer een van deze complexe rekenproblemen oplost. Met het oplossen van deze rekenproblemen blijft het bitcoin netwerk veilig en betrouwbaar.

In het begin van bitcoin kon er worden gemined met een standaard laptop. Echter wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd als er meer miners deelnemen. Zo kan het netwerk groeien in sterkte en kwaliteit. Dat is dan ook de reden dat er vandaag de dag speciale computers nodig zijn om te kunnen minen.

Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency.

Meer info? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partner-bijdrage. Deze rubriek is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.