Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 6)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering6: de Bitcoin als investering én betaalmiddel.

Vorige aflevering gemist? Klik op deze button

Bitcoin is bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. Maar waar het daadwerkelijk voor wordt gebruikt zal bij veel mensen nog steeds vragen oproepen. Bitcoin is in de basis namelijk een betaalmiddel maar heeft in de loop der tijd steeds meer animo vergaard als investeringsmiddel. Veel mensen die bitcoin kopen als investering zullen de munt nooit uitgeven.

Bitcoin wordt gebruikt voor verschillende redenen welke per persoon verschillen. Bitcoin is in de basis een digitaal betaalmiddel waarmee spullen of diensten gekocht kunnen worden. Steeds meer (web)winkels bieden bitcoin dan ook aan als betalingsoptie. 

Een goed voorbeeld hiervan is Thuisbezorgd. De online maaltijdbezorging dienst accepteert bitcoin al jaren als betaalmiddel. En in Frankrijk zijn er meer dan 25.000 fysieke winkels die bitcoin accepteren als betaalmiddel. Om het voor de winkeliers aantrekkelijk te maken worden de bitcoins achter de schermen omgewisseld voor euro’s.

Maar niet alleen voor het afrekenen in de winkels is bitcoin te gebruiken. Een van de voornaamste voordelen is namelijk het toestemmingsloze karakter van het netwerk. Zo kan er een transactie worden verzonden naar de andere kant van de wereld welke binnen een uur op de bitcoin-rekening van de andere partij staat. Dit gaat gepaard met weinig tot geen kosten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. 

Voor veel mensen blijft bitcoin echter een investeringsmiddel. Investeerders verwachten bijvoorbeeld dat de prijs gaat stijgen en besluiten het enige tijd te bewaren voordat ze het weer verkopen. Onder jongere investeerders lijkt Bitcoin dan ook langzaam het stokje over te nemen van de reguliere aandelen en edelmetalen zoals goud en zilver. Deze activa worden nog steeds gezien als de meest gebruikelijke ‘safe havens’ van investeerders.

 

Ook kan er met Bitcoin worden gehandeld op de beurs. Beleggers springen dan in op koerswisselingen wanneer de koers van bitcoin stijgt of daalt. Actief handelen op de beurs vergt een hoop discipline en kennis van de markt. Dit is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Bitcoin is dus zeer multifunctioneel en niet alleen maar een investeringsmiddel. Het verschilt dan ook per persoon waarvoor bitcoin wordt gebruikt.

Meer info? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partner-bijdrage


Meer nieuws

112 gisteren 19:13

Motorrijder gewond bij ongeval op N201

Regio - Een motorrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de provinciale weg N201. De motor kwam in botsing met een graafmachine.

Sport gisteren 16:00

Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.