Pixabay.com

Bitcoin for Dummies (Aflevering 8)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 8: een terugblik op de eerste afleveringen van Bitcoin for dummies. 

Een blockchain is een veelzijdig stukje technologie. Het kan worden gebruikt om puur en alleen transacties te verwerken maar ook om contracten op te vereeuwigen. De ontwikkelingen blijven in een razend tempo doorgaan en zo is er de laatste tijd enorm veel te doen om NFT’s. NFT staat voor non-fungible-token, een niet vervangbaar token. 

NFT’s zijn de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws voorbij gekomen en zijn één van de belangrijkste bouwstenen van een nieuwe, door blockchain aangedreven digitale economie. Een NFT is een cryptografisch token wat voortleeft op een blockchain en een uniek activum vertegenwoordigt. Dit kan bijvoorbeeld een tokenized versie zijn van een schilderij dat in het echt bestaat. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn gelden ze als het ultieme bewijs van authenticiteit en eigendom binnen de digitale wereld.

De waarde van een NFT kan enorm verschillen. Net als bij elk ander waardevol item is de waarde niet inherent aan het object zelf. De waarde van een NFT wordt toegekend door mensen die het waardevol achten - ze hebben waarde omdat mensen denken dat ze waarde hebben. Een voorbeeld is een werk van kunstenaar Beeple; er werd een NFT van zijn werk verkocht voor $69 miljoen bij veilinghuis Christie's. De verkoop positioneert hem meteen tot de top drie van meest waardevolle levende kunstenaars. 

Zijn werk is zo waardevol geworden vanwege een aantal verschillende factoren. Zo heeft de kunstenaar een grote schare fans ontwikkeld met ongeveer 2,5 miljoen volgers op social media. Op social media trekt hij de aandacht omdat hij zo productief is. Als onderdeel van een project genaamd 'Everydays' creëert en publiceert Beeple elke dag een nieuw digitaal kunstwerk. Het project gaat nu zijn 14e jaar in. Beeple heeft dus een groot publiek en staat in de belangstelling. Hierdoor is de interesse in zijn werken dus groot en een hogere prijs is daarvan een gevolg.

NFT’s zijn dus tamelijk eenvoudig. Het is een digitaal stuk van bewijs waarmee je kunt aantonen dat jij de daadwerkelijke bezitter bent van een (digitaal) object.

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl


Meer nieuws

112 gisteren 16:23

Automobiliste raakt te water

Ouder-Amstel - Aan de Ronde Hoep Oost is woensdagmiddag een automobiliste met haar voertuig van de weg geraakt en in het water beland. 

Onderwijs & Educatie gisteren 15:20

Bijzonder hoogleraar Arjen Siegmann treedt in voetsporen Jan Peter Balkenende

Amstelveen - De Amstelveense econoom Arjen Siegmann is in de voetsporen getreden van Jan Peter Balkenende nu hij door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dezelfde leerstoel die de  oud-premier jarenlang bekleedde. Ook vervult Siegmann - net als Balkenende vroeger - een belangrijke rol binnen het CDA Amstelveen. Wordt Siegmann straks misschien de nieuwe premier van Nederland?