Pixabay.com

Bitcoin for Dummies (Aflevering 8)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 8: een terugblik op de eerste afleveringen van Bitcoin for dummies. 

Een blockchain is een veelzijdig stukje technologie. Het kan worden gebruikt om puur en alleen transacties te verwerken maar ook om contracten op te vereeuwigen. De ontwikkelingen blijven in een razend tempo doorgaan en zo is er de laatste tijd enorm veel te doen om NFT’s. NFT staat voor non-fungible-token, een niet vervangbaar token. 

NFT’s zijn de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws voorbij gekomen en zijn één van de belangrijkste bouwstenen van een nieuwe, door blockchain aangedreven digitale economie. Een NFT is een cryptografisch token wat voortleeft op een blockchain en een uniek activum vertegenwoordigt. Dit kan bijvoorbeeld een tokenized versie zijn van een schilderij dat in het echt bestaat. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn gelden ze als het ultieme bewijs van authenticiteit en eigendom binnen de digitale wereld.

De waarde van een NFT kan enorm verschillen. Net als bij elk ander waardevol item is de waarde niet inherent aan het object zelf. De waarde van een NFT wordt toegekend door mensen die het waardevol achten - ze hebben waarde omdat mensen denken dat ze waarde hebben. Een voorbeeld is een werk van kunstenaar Beeple; er werd een NFT van zijn werk verkocht voor $69 miljoen bij veilinghuis Christie's. De verkoop positioneert hem meteen tot de top drie van meest waardevolle levende kunstenaars. 

Zijn werk is zo waardevol geworden vanwege een aantal verschillende factoren. Zo heeft de kunstenaar een grote schare fans ontwikkeld met ongeveer 2,5 miljoen volgers op social media. Op social media trekt hij de aandacht omdat hij zo productief is. Als onderdeel van een project genaamd 'Everydays' creëert en publiceert Beeple elke dag een nieuw digitaal kunstwerk. Het project gaat nu zijn 14e jaar in. Beeple heeft dus een groot publiek en staat in de belangstelling. Hierdoor is de interesse in zijn werken dus groot en een hogere prijs is daarvan een gevolg.

NFT’s zijn dus tamelijk eenvoudig. Het is een digitaal stuk van bewijs waarmee je kunt aantonen dat jij de daadwerkelijke bezitter bent van een (digitaal) object.

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:48

Flink aantal wegwerkzaamheden in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen worden deze weken diverse wegwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor diverse omleidingen zijn ingesteld. Een overzicht.

Politiek gisteren 10:33

Actief voor Amstelveen verwacht steun van gemeente voor inwoners die niet meer rond kunnen komen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente Amstelveen met een (financieel) hulppakket komt voor inwoners die door de energiecrisis, de sterke inflatie en de gestegen prijzen financieel echt niet meer rond kunnen komen. De partij vraagt aandacht voor minima, middenkomens en een volgens de partij grote groep 'werkenden armen', ofwel zzp’ers en mkb’ers die net buiten al bestaande ondersteunende maatregelen vallen. 

Algemeen 15 aug. 2022 15:13

Parkeerterrein bij Oude Dorp wordt gedeeltelijk blauwe zone

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Amstelveen van voorheen 14 aug. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (312)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 312 een haast maagdelijk plaatje uit de wijk Keizer Karelpark, met de beroemde snackbar annex eetcafé De Vulkaan aan de Van der Hooplaan.