Pixabay.com

Bitcoin for dummies (Aflevering 6)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin voor Dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering6: de Bitcoin als investering én betaalmiddel.

Vorige aflevering gemist? Klik op deze button

Bitcoin is bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. Maar waar het daadwerkelijk voor wordt gebruikt zal bij veel mensen nog steeds vragen oproepen. Bitcoin is in de basis namelijk een betaalmiddel maar heeft in de loop der tijd steeds meer animo vergaard als investeringsmiddel. Veel mensen die bitcoin kopen als investering zullen de munt nooit uitgeven.

Bitcoin wordt gebruikt voor verschillende redenen welke per persoon verschillen. Bitcoin is in de basis een digitaal betaalmiddel waarmee spullen of diensten gekocht kunnen worden. Steeds meer (web)winkels bieden bitcoin dan ook aan als betalingsoptie. 

Een goed voorbeeld hiervan is Thuisbezorgd. De online maaltijdbezorging dienst accepteert bitcoin al jaren als betaalmiddel. En in Frankrijk zijn er meer dan 25.000 fysieke winkels die bitcoin accepteren als betaalmiddel. Om het voor de winkeliers aantrekkelijk te maken worden de bitcoins achter de schermen omgewisseld voor euro’s.

Maar niet alleen voor het afrekenen in de winkels is bitcoin te gebruiken. Een van de voornaamste voordelen is namelijk het toestemmingsloze karakter van het netwerk. Zo kan er een transactie worden verzonden naar de andere kant van de wereld welke binnen een uur op de bitcoin-rekening van de andere partij staat. Dit gaat gepaard met weinig tot geen kosten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. 

Voor veel mensen blijft bitcoin echter een investeringsmiddel. Investeerders verwachten bijvoorbeeld dat de prijs gaat stijgen en besluiten het enige tijd te bewaren voordat ze het weer verkopen. Onder jongere investeerders lijkt Bitcoin dan ook langzaam het stokje over te nemen van de reguliere aandelen en edelmetalen zoals goud en zilver. Deze activa worden nog steeds gezien als de meest gebruikelijke ‘safe havens’ van investeerders.

 

Ook kan er met Bitcoin worden gehandeld op de beurs. Beleggers springen dan in op koerswisselingen wanneer de koers van bitcoin stijgt of daalt. Actief handelen op de beurs vergt een hoop discipline en kennis van de markt. Dit is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Bitcoin is dus zeer multifunctioneel en niet alleen maar een investeringsmiddel. Het verschilt dan ook per persoon waarvoor bitcoin wordt gebruikt.

Meer info? Kijk op bitcoinmeester.nl

Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is winnaar van de BCNL Community Award. Sinds de oprichting in 2017 is er ingezet op het bouwen van een klantvriendelijk, en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Bitcoin Meester | Telefoon 085 007 60 00 | helpdesk@bitcoinmeester.nl | www.bitcoinmeester.nl

Dit betreft een partner-bijdrage


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.