Pixabay.com

Bitcoins for dummies (aflevering 11)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 11: De link tussen crypto en gaming.

Crypto en blockchain kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Zo hebben we in de vorige afleveringen NFT’s besproken en digitale kunst wat wordt verhandeld via de blockchain. In deze aflevering gaan we kijken naar de voordelen van cryptocurrencies voor de gaming industrie.

Inmiddels is crypto een wereldwijd fenomeen, en dus zijn verschillende industrieën op zoek naar een manier om deze technologie op te nemen in hun diensten. Online gaming is een broedplaats geworden voor innovatie op dit gebied. Zo hebben ontwikkelaars methodes toegevoegd om crypto te gebruiken om in-game producten te kopen en te verhandelen, personages te ontgrendelen en nog veel meer. Cryptogames zijn dus eigenlijk gewoon videogames die draaien volledig of gedeeltelijk draaien op een blockchain netwerk, waardoor spelers verifieerbaar eigenaar zijn van de virtuele producten in de games.

Videogames zijn de afgelopen decennia aanzienlijk geëvolueerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat de wereldwijde gaming industrie tegen 2026 een waarde van $314,4 miljard zal bereiken.

Het is bekend dat men gemakkelijk crypto's kan kopen en verkopen, bijvoorbeeld via Bitcoin Meester. Maar hoe werkt crypto dan in de wereld van online gaming?

De meeste games hebben in-game aankopen. Veel ouders zullen regelmatig hun kinderen horen vragen om bijvoorbeeld Vbucks of FIFA coins. Deze munten hebben echter geen enkele waarde buiten het spel om, en dat is zonde. Dit is waar crypto-gaming een uitkomst biedt, omdat het gebruikers in staat stelt echte waarde toe te voegen aan hun aankopen. Tokens voor in-game aankopen, worden vaak opgeslagen op een gedistribueerd grootboek bovenop een crypto netwerk in cryptogames. Met dit gedistribueerde grootboek, bekend als de blockchain, kunnen game producten worden verhandeld voor cryptocurrencies, die vervolgens voor echt geld kunnen worden overgedragen.

In wezen zijn cryptogames dus videogames die draaien op een cryptocurrency-netwerk en een volledig of gedeeltelijke blockchain architectuur bevatten, waardoor spelers verifieerbaar eigendom zijn van de virtuele producten in de games. Als gevolg hiervan kunnen gamers hun virtuele producten inruilen voor cryptocurrency, die voor echt geld kunnen worden verhandeld. Het brengt cryptocurrencies en de gaming-industrie naar een hoger niveau.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.