Pixabay.com

Bitcoins for dummies (aflevering 11)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 11: De link tussen crypto en gaming.

Crypto en blockchain kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Zo hebben we in de vorige afleveringen NFT’s besproken en digitale kunst wat wordt verhandeld via de blockchain. In deze aflevering gaan we kijken naar de voordelen van cryptocurrencies voor de gaming industrie.

Inmiddels is crypto een wereldwijd fenomeen, en dus zijn verschillende industrieën op zoek naar een manier om deze technologie op te nemen in hun diensten. Online gaming is een broedplaats geworden voor innovatie op dit gebied. Zo hebben ontwikkelaars methodes toegevoegd om crypto te gebruiken om in-game producten te kopen en te verhandelen, personages te ontgrendelen en nog veel meer. Cryptogames zijn dus eigenlijk gewoon videogames die draaien volledig of gedeeltelijk draaien op een blockchain netwerk, waardoor spelers verifieerbaar eigenaar zijn van de virtuele producten in de games.

Videogames zijn de afgelopen decennia aanzienlijk geëvolueerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat de wereldwijde gaming industrie tegen 2026 een waarde van $314,4 miljard zal bereiken.

Het is bekend dat men gemakkelijk crypto's kan kopen en verkopen, bijvoorbeeld via Bitcoin Meester. Maar hoe werkt crypto dan in de wereld van online gaming?

De meeste games hebben in-game aankopen. Veel ouders zullen regelmatig hun kinderen horen vragen om bijvoorbeeld Vbucks of FIFA coins. Deze munten hebben echter geen enkele waarde buiten het spel om, en dat is zonde. Dit is waar crypto-gaming een uitkomst biedt, omdat het gebruikers in staat stelt echte waarde toe te voegen aan hun aankopen. Tokens voor in-game aankopen, worden vaak opgeslagen op een gedistribueerd grootboek bovenop een crypto netwerk in cryptogames. Met dit gedistribueerde grootboek, bekend als de blockchain, kunnen game producten worden verhandeld voor cryptocurrencies, die vervolgens voor echt geld kunnen worden overgedragen.

In wezen zijn cryptogames dus videogames die draaien op een cryptocurrency-netwerk en een volledig of gedeeltelijke blockchain architectuur bevatten, waardoor spelers verifieerbaar eigendom zijn van de virtuele producten in de games. Als gevolg hiervan kunnen gamers hun virtuele producten inruilen voor cryptocurrency, die voor echt geld kunnen worden verhandeld. Het brengt cryptocurrencies en de gaming-industrie naar een hoger niveau.


Meer nieuws

112 vandaag 20:37

Aanrijding op 'DDI' Keizer Karelweg

Amstelveen - Op het zogenoemde 'DDI-kruispunt' tussen de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg nabij de A9 in centrum Amstelveen heeft zaterdagavond een aanrijding plaatsgevonden.

Politiek vandaag 17:41

BbA: Onderzoek naar verzakkingen geluidswal Beneluxbaan Amstelveen Zuid

Amstelveen – De geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven is mogelijk verzakt. Op verzoek van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een onderzoek instellen naar de verzakkingen, zo meldt bbA.

Winkels vandaag 14:00

JobZ: Snelgroeiende Startup NADUVI op zoek naar personeel

Amstelveen - NADUVI, de outlet voor Home & Living is het afgelopen jaar enorm gegroeid en is klaar voor de volgende stap! Na het binnenhalen van een succesvolle funding ronde, het winnen van awards zoals de “Beste Starter” en al meer dan 250 merken die zich bij ons hebben aangesloten in de eerste 2 jaar, zijn ze op zoek naar personeel.

Corona Amstelveen vandaag 13:00

Chirurg Ziekenhuis Amstelland pleit voor plan om covid in de zorg te normaliseren

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen week een bezoek aan Ziekenhuis Amstelland. Hij sprak met diverse zorgverleners die betrokken zijn bij de covid-afdeling en toonde zich diep onder de indruk van hun niet aflatende inzet, maar ook van de ontwikkelingen die het ziekenhuis in Amstelveen tot dusver heeft gemaakt in de covid-zorg.  

Algemeen gisteren 19:00

Donkere dagen offensief moet inbrekers halt toeroepen

Amstelveen - De dagen worden korter. Dat betekent dat het eerder donker wordt. In heel het land ziet de politie in deze periode de criminaliteitscijfers stijgen: meer inbraken, meer overvallen, meer autodiefstallen en meer straatroven. Daarom start de politie het Donkere Dagen Offensief. Ook in Amstelveen. We spreken over deze campagne met agente Charlotte Snel.