Pixabay.com

Bitcoins for dummies (aflevering 12)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 12: Waarom Bitcoin dit jaar wel eens op 100k zou kunnen eindigen.

Veel beleggers die Bitcoin of andere cryptovaluta bezitten volgen nauwlettend de analyses van ‘PlanB’. Deze Nederlandse analist heeft een analysemodel ontwikkeld genaamd het stock-to-flow (S2F) model. Volgens het S2F model zou Bitcoin tegen het einde van dit jaar op $100.000 staan.

Het S2F model werd door PlanB gelanceerd in maart 2019. Het model steekt als volgt in elkaar; Het gaat uit van de totale hoeveelheid Bitcoin die op een bepaald moment in omloop is (stock) en de instroom van nieuwe BTC die geproduceerd wordt (de flow) waarvan er maximaal 21 miljoen stuks zullen zijn tegen 2140. Het maximale aantal staat vast wat ervoor zorgt dat het model zeer nauwkeurig werkt. Doordat er een gegarandeerde schaarste is wordt de prijs opgedreven. In maart 2019 is er aan de hand van dit model een verwachtingspatroon gelanceerd, en hoewel men aan het begin redelijk sceptisch was blijkt het model tot op heden zeer accuraat. Plan B en de schare aan S2F-fans roepen al geruime tijd dat de prijs van 1 Bitcoin een bedrag van $100.000 dollar zou bereiken voor 2022, en op een dag zelfs in potentie 1 miljoen dollar per BTC. In juni en juli van dit jaar trok de bitcoin (BTC)-prijs echter flink terug. Op dat moment waren er veel critici die niet meer geloofden in het model, maar sindsdien is de koers toch weer teruggekrabbeld en heeft Bitcoin een nieuw record bereikt.

Het model zit sinds maart 2019 redelijk tegen het vooraf vastgestelde patroon aan. Of de koers van Bitcoin voor het einde van het jaar $100.000 bereikt blijft spannend, de koers zou tenslotte op het moment van schrijven nog een ruime 30% moeten stijgen in iets meer dan een maand tijd. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd…

Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op een prijsmodel en biedt geen enkele garantie. Dit artikel is puur educatief en dient niet te worden beschouwd als financieel advies.


Meer nieuws

Wonen gisteren 11:04

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:40

Het wil niet echt vlotten met de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp

Amstelveen - De gemeente blijft veel klachten binnenkrijgen over de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp van Amstelveen. De paaltjes weren sinds het najaar van 2021 doorgaand verkeer uit de dorpskern, maar blijken allerminst feilloos te werken.