Pixabay.com

Bitcoins for dummies (aflevering 12)

Amstelveen - Het bedrijf Bitcoin Meester biedt een platform waar iedereen, van beginners tot gevorderden, in meer dan tweehonderd soorten cryptocurrency kan handelen, waaronder de Bitcoin. In de rubriek Bitcoin for dummies neemt het bedrijf lezers van AmstelveenZ op transparante wijze stap voor stap mee in de wereld van de Bitcoin en de cryptocurrency. In aflevering 12: Waarom Bitcoin dit jaar wel eens op 100k zou kunnen eindigen.

Veel beleggers die Bitcoin of andere cryptovaluta bezitten volgen nauwlettend de analyses van ‘PlanB’. Deze Nederlandse analist heeft een analysemodel ontwikkeld genaamd het stock-to-flow (S2F) model. Volgens het S2F model zou Bitcoin tegen het einde van dit jaar op $100.000 staan.

Het S2F model werd door PlanB gelanceerd in maart 2019. Het model steekt als volgt in elkaar; Het gaat uit van de totale hoeveelheid Bitcoin die op een bepaald moment in omloop is (stock) en de instroom van nieuwe BTC die geproduceerd wordt (de flow) waarvan er maximaal 21 miljoen stuks zullen zijn tegen 2140. Het maximale aantal staat vast wat ervoor zorgt dat het model zeer nauwkeurig werkt. Doordat er een gegarandeerde schaarste is wordt de prijs opgedreven. In maart 2019 is er aan de hand van dit model een verwachtingspatroon gelanceerd, en hoewel men aan het begin redelijk sceptisch was blijkt het model tot op heden zeer accuraat. Plan B en de schare aan S2F-fans roepen al geruime tijd dat de prijs van 1 Bitcoin een bedrag van $100.000 dollar zou bereiken voor 2022, en op een dag zelfs in potentie 1 miljoen dollar per BTC. In juni en juli van dit jaar trok de bitcoin (BTC)-prijs echter flink terug. Op dat moment waren er veel critici die niet meer geloofden in het model, maar sindsdien is de koers toch weer teruggekrabbeld en heeft Bitcoin een nieuw record bereikt.

Het model zit sinds maart 2019 redelijk tegen het vooraf vastgestelde patroon aan. Of de koers van Bitcoin voor het einde van het jaar $100.000 bereikt blijft spannend, de koers zou tenslotte op het moment van schrijven nog een ruime 30% moeten stijgen in iets meer dan een maand tijd. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd…

Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op een prijsmodel en biedt geen enkele garantie. Dit artikel is puur educatief en dient niet te worden beschouwd als financieel advies.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.