BitterBal 2015: Oma Bobs maakt opnieuw naam

AMSTELVEEN - Tout bekend 020 verdrong zich gisteren bij Brasserie Paardenburg aan de Amstelzijde voor ‘Het BitterBal 2015’ van Oma Bobs Snacks. Met meer dan vijfhonderd genodigden was het jaarlijkse feest van de Amstelveense snackkoning Jurgen Ottenhoff groter en uitbundiger dan ooit.

Opstoppingen aan de Amstelzijde, een bomvol parkeerterrein: de stroom bezoekers naar het jaarlijkse BitterBal was alleen al indrukwekkend. Met het gratis en geheel verzorgde mega-feest (volop drank, muziek en eten – nieuwe snacks en meer) spreekt Ottenhoff jaarlijks zijn dank uit aan zijn pijlsnel groeiende klantenkring, waaronder tal van bekende horecazaken in de 020-regio. En het ontbrak ook gisteren de gasten aan helemaal niets; Oma Bobs maakte gisteren opnieuw naam.

Ruimte
Net als vorig jaar bood Brasserie Paardenburg op het enorme buitenterrein aan de achterzijde van het etablissement ruimte aan de mensenmassa die op het BitterBal 2015 afkwam. Van grote horecajongens tot klein-café-eigenaren en van MKB'ers tot internationale zakenmensen, het was weer en gemêleerd gezelschap dat Paardenburg-eigenaar Jan Semeins op zijn terrein zag rond krioelen. 'Een fantastisch feest,' zo sprak Semeins.

Gouden Bitterbal
Ottenhoff, een Amstelveense ondernemer met een groot Amsterdams hart, reikte tijdens het BitterBal  traditiegetrouw de Gouden Bitterbal uit, ditmaal aan het Cobra Café dat is gelegen aan het Amsterdamse Museumplein. Waarom? ‘Omdat ze veel toeristen trekken en dat vind ik leuk,’ sprak Ottenhoff doodeenvoudig. Jurgen stelde gekscherend voor het levensgrote I AMSTERDAM-beeldmerk  op het Museumplein te veranderen in I OMA BOBS. ‘Dan ga ik ernaast staan en word ik vanzelf wereldwijd beroemd,’ grapte Ottenhoff.

Liefde
De Gouden Bitterbal Trofee was dit jaar vervaardigd door de Amstelveense juwelier Peereboom: in brons gegoten en voorzien van echt goud (18-karaats).  Het is een signaal dat Oma Bobs  (het bedrijf is vernoemd naar de oma van Jurgen Ottenhoff) niet alleen in haar producten, die met de groots mogelijke zorg worden ontwikkeld en gemaakt, kwaliteit wil uitstralen.

Niet te suiten
Oma Bobs heeft de productie in korte tijd te weten verviervoudigen en lijkt qua groei niet te stuiten; de croquetten en bitterballen van Oma Bobs zijn momenteel bijzonder in schwung bij horeca-ondernemers. Volgens Ottenhoff zijn de producten zo succesvol omdat de liefde van Oma Bob in alle snacks is te proeven.  Hoe dan ook: het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een vaste (en vooral speciale) plek tussen de gevestigde orde in snackland verworven en het lijkt er op dat Jurgen Ottenhoff, mede dankzij het vrijgevige BitterBal, meer dan goud in handen heeft.

Op de foto
Saskia Ottenhoff, Arnold Michel en Harry Unk (Cobra Café Museumplein – winnaars Gouden Bitterbal 2015) en snackkoning Jurgen Ottenhoff (geflankeerd door een meisje van de bediening) op het BitterBal 2015 bij Brasserie Paardenburg.   (FOTO: ANKO STOFFELS)


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.