BitterBal 2015: Oma Bobs maakt opnieuw naam

AMSTELVEEN - Tout bekend 020 verdrong zich gisteren bij Brasserie Paardenburg aan de Amstelzijde voor ‘Het BitterBal 2015’ van Oma Bobs Snacks. Met meer dan vijfhonderd genodigden was het jaarlijkse feest van de Amstelveense snackkoning Jurgen Ottenhoff groter en uitbundiger dan ooit.

Opstoppingen aan de Amstelzijde, een bomvol parkeerterrein: de stroom bezoekers naar het jaarlijkse BitterBal was alleen al indrukwekkend. Met het gratis en geheel verzorgde mega-feest (volop drank, muziek en eten – nieuwe snacks en meer) spreekt Ottenhoff jaarlijks zijn dank uit aan zijn pijlsnel groeiende klantenkring, waaronder tal van bekende horecazaken in de 020-regio. En het ontbrak ook gisteren de gasten aan helemaal niets; Oma Bobs maakte gisteren opnieuw naam.

Ruimte
Net als vorig jaar bood Brasserie Paardenburg op het enorme buitenterrein aan de achterzijde van het etablissement ruimte aan de mensenmassa die op het BitterBal 2015 afkwam. Van grote horecajongens tot klein-café-eigenaren en van MKB'ers tot internationale zakenmensen, het was weer en gemêleerd gezelschap dat Paardenburg-eigenaar Jan Semeins op zijn terrein zag rond krioelen. 'Een fantastisch feest,' zo sprak Semeins.

Gouden Bitterbal
Ottenhoff, een Amstelveense ondernemer met een groot Amsterdams hart, reikte tijdens het BitterBal  traditiegetrouw de Gouden Bitterbal uit, ditmaal aan het Cobra Café dat is gelegen aan het Amsterdamse Museumplein. Waarom? ‘Omdat ze veel toeristen trekken en dat vind ik leuk,’ sprak Ottenhoff doodeenvoudig. Jurgen stelde gekscherend voor het levensgrote I AMSTERDAM-beeldmerk  op het Museumplein te veranderen in I OMA BOBS. ‘Dan ga ik ernaast staan en word ik vanzelf wereldwijd beroemd,’ grapte Ottenhoff.

Liefde
De Gouden Bitterbal Trofee was dit jaar vervaardigd door de Amstelveense juwelier Peereboom: in brons gegoten en voorzien van echt goud (18-karaats).  Het is een signaal dat Oma Bobs  (het bedrijf is vernoemd naar de oma van Jurgen Ottenhoff) niet alleen in haar producten, die met de groots mogelijke zorg worden ontwikkeld en gemaakt, kwaliteit wil uitstralen.

Niet te suiten
Oma Bobs heeft de productie in korte tijd te weten verviervoudigen en lijkt qua groei niet te stuiten; de croquetten en bitterballen van Oma Bobs zijn momenteel bijzonder in schwung bij horeca-ondernemers. Volgens Ottenhoff zijn de producten zo succesvol omdat de liefde van Oma Bob in alle snacks is te proeven.  Hoe dan ook: het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een vaste (en vooral speciale) plek tussen de gevestigde orde in snackland verworven en het lijkt er op dat Jurgen Ottenhoff, mede dankzij het vrijgevige BitterBal, meer dan goud in handen heeft.

Op de foto
Saskia Ottenhoff, Arnold Michel en Harry Unk (Cobra Café Museumplein – winnaars Gouden Bitterbal 2015) en snackkoning Jurgen Ottenhoff (geflankeerd door een meisje van de bediening) op het BitterBal 2015 bij Brasserie Paardenburg.   (FOTO: ANKO STOFFELS)


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.