Het Hart van Medeleven in de vijver van de Stadstuinen

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Het ‘Hart van Medeleven’ is een gedenkplaats voor iedereen die de afgelopen tijd een dierbare heeft verloren. Het hart ligt tot en met 24 juli 2020 in de vijver van de Stadstuinen.

Hart van Medeleven Amstelveen

Ook in Amstelveen hebben mensen afgelopen maanden afscheid moeten nemen van naasten. Om hen te herdenken en nabestaanden een hart onder de riem te steken ligt vanaf 7 juli een ‘Hart van Medeleven’ in de vijver van de Stadstuinen.

hart_stadstuinen_ole.jpg

Burgemeester Tjapko Poppens ze er eerder al over: 'Het is voor veel mensen een moeilijke, soms verdrietige periode geweest. Vooral voor mensen die een naaste verloren. Door de coronamaatregelen was er weinig ruimte om afscheid te nemen. Voor al die mensen willen we een plek creëren waar wij overledenen met liefde kunnen herdenken. Het hart in de stadsvijver is een teken van medeleven voor alle Amstelveners die deze tijd een dierbare verloren.'

Coronavirus

'Het coronavirus is nog niet weg, maar in meerdere gemeenten in ons land ontstaat de behoefte om te herdenken. Ook in buurgemeenten, zoals Amsterdam en Diemen, vinden herdenkingen met een hart als symbool plaats. Het hart is herkenbaar voor deze periode: het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu een hart van medeleven.'

Ook stadsdichter Matthijs den Hollander droeg een gedicht voor bij de ceremonie rond het Hart van Medeleven.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.